Teemu Tamminen huhtikuun tähtipelaaja

Riihimäen Cocksin Teemu Tamminen on käsipallon SM-liigan huhtikuun 2023 tähtipelaaja. Mestaruuspokaalia vimmatusti jahtaavan joukkueen kapteeni on kautta aikain ylivoimaisesti eniten tähtipelaajatitteleitä kerännyt pelaaja. Tämänkertainen titteli on miehen uralla jo 21., edellisen kerran Cocks-ikoni pokkasi palkinnon tammikuussa 2023.

Tamminen teki huhtikuussa pelatuissa kolmessa välieräottelussa Dickeniä vastaan 20 maalia ja saalisti kaikkiaan seitsemän tähteä, mikä riitti nimitykseen. Samalla Cocks varmisti vuoden tauon jälkeen pääsyn pelaamaan Suomen mestaruudesta. Vastustajana finaaleissa on kauden 2021/22 mestari BK-46, mikä nostaa ainakin Tammisen mukaan sekä vauhtia että motivaatiota.

– BK finaaleissa tuo ainakin lisää boostia joukkueelle, koska pääsemme pelaamaan hallitsevaa mestaria vastaan. Nopeaa ja fyysistä finaalia luvassa.

Cocks on tahkonnut tappioitta läpi koko kauden, siitä Tamminen lähettää kiitosta valmennusportaaseen. Ranskalainen Christophe Viennet on nostanut joukkueen uudelle tasolle.

– Ammattimaisin joukkue minun Cocks-urallani. Viennet on tuonut nopeutta ja joukkuepelin, sekä hyvän puolustuspelin, mikä taas tekee maalivahdeista huippuja.

35-vuotias Teemu Tamminen pelaa jo 19. kauttaan SM-liigassa, ja mitaleja on kertynyt jokaisella päättyneellä pelikaudella. Putki sisältää 12 SM-kultaa, 2 hopeaa ja 3 pronssisijaa. Laituri nousi viime kaudella sarjan kaikkien aikojen eniten maaleja tehneeksi pelaajaksi. Nyt kasassa on 3283 maalia 479:ssä ottelussa, eikä mies itse näe uralleen loppupistettä vielä näköpiirissään.

–  Haluan pelata ja nauttia parhaasta lajista mitä on mahdollisimman pitkään ja nauttia pelaamisesta. Pelaan niin kauan kun pysyn omalla tasollani, enkä ole hidaste joukkueelle.

Mestaruuden palauttaminen Riihimäelle on Tammisen tämän hetken ykköstavoite, mutta mielessä siintää jo seuraavakin:

– Tavoitteena on voittaa HK Pötsin kanssa EM-kisat tulevana kesänä Tampereella.

European Masters Games pelataan 26.6.-9.7.2023.

Teemu Tamminen

Synt. 1987
CM / KG 190 / 92
Pelipaikka: V6

 
Artikkelikuva: Jonas Tana

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk