Miesten SM-liigan finaalit käyntiin – BK-46 haastajana Cocksin kimppuun

Käsipallon miesten SM-liigan finaalisarja käynnistyy lauantaina 6.5. Riihimäellä, jossa Cocks isännöi ensimmäisessä finaaliottelussa BK-46:tta. Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

BK-46 on hallitseva mestari, mutta läpi kauden tappioitta edennyt Cocks lähtee tämän kevään finaalisarjaan suosikkina. Kauden kaikki aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Cocksin voittoon. Lisäksi Cocksilla on finaalisarjassa kotietu.

– Kotiedulla on iso merkitys. Me olemme altavastaajia ja meidän on pystyttävä voittamaan myös vieraskentällä, BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg toteaa ja heittää suosikin viitan suosiolla Cocksille.

– Cocks on ollut tasaisen varma koko kauden. Heillä on vahva puolustus ja useampi hyvä maalivahti, lisäksi heidän heittopelinsä on luokkaa parempaa kuin viime kaudella.

Cocksin päävalmentaja Christophe Viennet muistuttaa kuitenkin, että kauden aiempiin tuloksiin ei auta liikoja tuijotella saati tuudittautua mihinkään hyvän olon tunteeseen.

– Olemme olleet tällä kaudella lyömättömiä, mutta finaalit ovat aina oma erilainen maailmansa. En usko, että edellisotteluillamme BK:ta vastaan on muuta merkitystä kuin se, että saimme finaaleihin kotiedun, Viennet sanoo.

– BK on hyvä joukkue, jolla on oma identiteettinsä ja he ovat myös hallitsevia mestareita. Meidän pitää kunnioittaa vastustajaa ja lähteä finaaleihin nöyrinä. Olen varma, että BK tulee finaaleihin parhaassa iskussaan ja kunnianhimoisena.

Millä aseilla Cocks sitten lähtee karjaalaisia kaatamaan.

– Me tarvitsimme aikaa rakentaaksemme kunnon joukkuepelin ja pelaamisen kulttuurin, mutta nyt pääsemme pelaamaan tällä identiteetillä, joka on aivan avainasemassa isoissa peleissä, Viennet luonnehtii.

Cocks selvitti tiensä finaaleihin kaatamalla Dickenin välierissä puhtaasti 3-0. BK puolestaan nousi avausottelun tappion jälkeen 3-1-voittoon GrIFK:sta ja tästä Rönnberg ammentaa uskoa myös finaalisarjaan.

– Meillä oli välierissä sama tilanne kuin nyt finaaleissa eli piti pystyä voittamaan myös vieraskentällä ja pystyimme. Samalla asenteella lähdetään nyt myös Cocksia vastaan.

Erityisesti BK on kauden mittaan kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, mutta finaaleihin kumpikin joukkue pääsee lähtökohtaisesti parhaalla kokoonpanollaan.

– Joillain pelaajilla on loukkaantumisia, mutta uskon että kaikki pystyvät finaaleissa pelaamaan. Toivotaan ettei nyt uusia loukkaantumisia tule, Rönnberg kuvaa tilannetta.

– Kaikki näyttävät olevan hyvässä vireessä. Maajoukkuepelaajat ovat palanneet riviin ja olemme voineet keskittyä nyt hyvin finaaleihin, Viennet puolestaan toteaa tyytyväisenä.

Suomen mestari kaudella 2022-23 on selvillä viimeistään 20. toukokuuta. Samaan aikaan finaalien kanssa pelataan myös pronssiottelut. GrIFK ja Dicken pelaavat pronssimitaleista, joiden kohtalo ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Kaikki finaalit HandisTV:ssä monikameratuotantona ja studio-osuudella.

Finaalien aikataulu:
la 6.5. klo 16.00 Cocks – Dicken
ke 10.5. klo 19.00 BK-46 – Cocks
la 13.5. klo 16.00 Cocks – BK-46
tarvittaessa:
ke 17.5. klo 19.00 BK-46 – Cocks
la 20.5. klo 14.00 Cocks – BK-46

Pronssiotteluiden aikataulu:
su 7.5. klo 16.00 Dicken – GrIFK
to 11.5. klo 19.00 GrIFK – Dicken

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk