GrIFK ja Dicken ratkaisevat pronssin kohtalon

SM-liigan finaalisarjan ohella taistellaan myös pronssimitaleista. GrIFK ja Dicken ratkaisevat himmeimpien mitalien kohtalon kaksiosaisessa pronssiottelussa.

Lähtökohdat kahden tunnin rypistykselle ova ne, että GrIFK lähtee pelaamaan jo kolmantena keväänä putkeen pronssista, Dicken on päättänyt neljä edellistä kauttaan loppuotteluiden hopeisena osapuolena.

Joukkueet kohtasivat viimeksi runkosarjassa, jossa ensimmäinen ottelu Pirkkolassa päättyi syyskuussa tasapeliin 29-29, toisessa ottelussa marraskuussa Grani pisti ranttaliksi ja vei pisteet maalein 29-18. Pirkkolassa tämän vuoden ensimmäisellä ottelukierroksella GrIFK päätti pitkän voitottomien vierasotteluiden putkensa Pirkkolassa 23-20 voittoon.

Lähtökohdat otteluihin ovat kaikkineen herkulliset. Kolmatta kertaa putkeen pronssipeleihin yltänyt GrIFK pelasi vahvan kevään. Ylemmässä jatkosarjassa jopa hieman yllättäen toiseksi tullut GrIFK pääsi suoraan semifinaaleihin ja hävisi BK-46:lle otteluvoitoin 1-3, kun taas Dicken ponnisti alemmasta jatkosarjasta puolivälieriin, jossa HIFK taipui suoraan kolmessa ottelussa. Tämän jälkeen koko kauden kovassa vireessä operoinut Riihimäen Cocks osoittautui liian kovaksi vastukseksi ja tuo semifinaalisarja meni Cocksille niin ikää puhtaasti 3-0.

Kummallakin joukkueella on siis ollut oma ylä- ja alamäkensä kevään aikana ja pronssimitalit maistuisivat varmasti molemmille osapuolille.

Dickenin osalta keskiössä on se, että pystyykö joukkue jatkamaan pelillistä kehitystään loppuun asti. Viimeistä semifinaalia lukuun ottamatta kevään jokainen peli on ollut hieman edellistä parempi. Kokenut kaarti herrojen Laitinen, Broman & Broman, Thor johdolla ovat nostaneet tasoaan läpi kevään ja jos sama trendi jatkuu GrIFK:lla on luvassa kaksi todella vaikeaa ottelua. Lisäksi keskiössä tulee olemaan miten Armi Pärtin johtama puolustus jaksaa painia GrIFK:n huippuorganisoitua hyökkäystä vastaan.

GrIFK koki omassa välieräsarjassaan pahan takaiskun, kun Anthony Hellakoski loukkaantui ja putosi pois pelistä. Taitavan ja kokeneen Hellakosken paikalle ei joukkueessa ole ollut suoraa korvaajaa, joten Mikael Källman on käyttänyt harjoituksissa paljon aikaa löytääkseen parhaan koostumuksen pronssipelejä silmällä pitäen. Muu pelaajarunko on vireessä – Peik Sjöblom, Miro Koljonen, Kalle Kankaanpää ja Fredrik Forss sekä maaottelussa Serbiaa vastaan loistanut Patrik Roslander etunenässä saavat kantaakseen paljon vastuuta.

Pronssimitalit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella – paremmin sijoittunut Grani saa ratkaisevan toisen ottelun kotikentälleen. Vierasmaaleja ei huomioida ja mikäli yhteistulos kahden ottelun jälkeen on tasan, haetaan ratkaisua toisessa osaottelussa jatkoajalta. Mikäli tilanne kahden jatkoaikaerän jälkeenkin on edelleen tasan, ratkaistaan paremmuus 7 metrin heitoilla.

Pronssiotteluiden aikataulu:
su 7.5. klo 16.00 Dicken – GrIFK
to 11.5. klo 19.00 GrIFK – Dicken

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk