Cocks nousi lopussa voittoon finaaliavauksessa

SM-liigan finaalien avausottelu tarjosi melkoisen jännitysnäytelmän, jossa Cocks vahvan loppuvetonsa ansiosta nousi voittoon BK-46:sta.

BK-46 tuli otteluun vahvasti latautuneena ja pääsi nopeassa tahdissa viiden maalin karkumatkalle. Ero oli viisi maalia vielä 20 minuutin pelin jälkeen, mutta tauon alla Cocks pääsi hiukan kaventamaan eroa.

Tauon jälkeen Cocks nousi nopeasti tasoihin, mutta BK repäisi heti perään uudestaan neljän maalin kaulan, jonka Cocks taas kuroi vähitellen umpeen. BK pääsi Cocksin ulosajojen myötä vielä niskan päälle ja johti parilla maalilla, mutta Cocks tuli vielä vahvasti viimeisellä kymmenminuuttisella, puristi tasoihin ja lopulta myös ohi.

Viimeinen yhdeksänminuuttinen ottelussa kirjattiin Cocksin eduksi peräti maalein 8-1.

Cocksin päävalmentaja Christophe Viennet oli helpottunut avausvoitosta.

– Oli hyvä voittaa tämä peli. Meillä oli paljon tunnetta ja valitettavasti se näkyi kentällä. Viimeinen kymppi oli hyvä ja se riitti tänään voittoon, Viennet summasi.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg oli tyytyväinen joukkueensa peliin – etenkin ensimmäisen 50 minuutin osalta.

– Olen ylpeä joukkueesta, pelattiin hyvin. Miksu [Mikael Heinonen] oli hyvä maalissa. Viimeinen 10 minuuttia Cocks oli parempi ja voitti.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Cocksin Teemu Tamminen näki varaa vielä parantaakin.

– Meidän pelissämme näkyi enemmän kolmen viikon tauko. Joukkueessa oli monta finaalien ensikertalaista ja se näkyi hermostuneisuutena pelissä. Ensimmäinen puolikas oli hankala, toinen parempi ja viimeinen kymppi hyvä. Keskiviikkona jatketaan, Tamminen tiivisti.

SM-liigan 1. finaali:
Cocks – BK-46 32-28 (13-16)
Cocks johtaa otteluvoitoin 1-0.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Cocks: Edson Imare 8, Teemu Tamminen 6 (4), Pavel Duda 5, Piotr Rybski 4 (1), Davor Basaric 4, Nuno Martins Afonso Santos 3, Luka Brkljacic 2 (1)
BK-46: Nico Rönnberg 8, Sebastian Säkkinen 7 (2), Jonathan Roos 5, Jac Karlsson 5 (3), Ihor Skyba 1, Robin Sjöman 1, Jonathan Ekman 1

Tähtipelaajat
Teemu Tamminen Cocks 3
Nico Rönnberg BK-46 2
Edson Imare Cocks 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Cocks: Davor Basaric 1 x 2 min, Edson Imare 1 x 2 min, Igor Mandic 1 x 2 min, Nuno Martins Afonso Santos 1 x 2 min, Pavel Duda 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Teemu Tamminen 2 x 2 min
BK-46: Ihor Skyba 2 x 2 min, Miska Henriksson 2 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 692

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk