Teemu Tamminen tammikuun tähtipelaaja

Käsipallon SM-liigan tammikuun 2023 tähtipelaaja Teemu Tamminen ei pitempiä esittelyjä kaipaa. Riihimäen Cocksin kapteeni on nyt 20-kertainen kuukauden tähtipelaaja.

Maalipörssin kaikkien aikojen ykkönen on jo vuosikaudet ollut SM-liigan värikkäin pelaaja, josta jokaisella lienee oma mielipiteensä. Ensimmäisen SM-ottelunsa ja maalinsa Tamminen kirjautti syyskuussa 2004 Kauniaisissa HC Westiä vastaan, sen jälkeen tahti on ollut kova: 3226 tehtyä maalia, 479 pelattua ottelua ja 12 Suomen mestaruutta.

Kuluvan kauden runkosarjassa Cocks on palannut parin vuoden turbulenssin jälkeen takaisin kärkipaikalle. Ilman tappioita sarjan läpikäynyt seura hakee tosissaan historiansa 13:tta mestaruutta ja hallitsevan mestarin BK-46:n syrjäyttämistä. Cocks vei runkosarjassa kaikki kuusi jaossa ollutta sarjapistettä karjaalaisten nenän edestä. Tammisen saldo noissa peleissä oli 20 maalia ja kaksi tähteä.

Kaikkiaan Tamminen pelasi runkosarjassa 15 ottelua ja teki 98 maalia, mikä oikeutti maalipörssin neljänneksi. Tähtiä mies on kerännyt tällä kaudella jo 19, kaksi vähemmän kuin GrIFK:n Patrik Roslander ja yhden vähemmän kuin BK:n Nico Rönnberg. Runkosarjan päättäneessä SIF-pelissä 35-vuotias maalitykki oli kahdeksan osumaan siivittämänä kentän paras pelaaja.

Koko käsipallouransa Cocksia edustanut Tamminen Tamminen valittiin kuukauden tähtipelaajaksi ensimmäisen kerran helmikuussa 2007. Kaudella 2012/13 mies oli liigassa ylivoimainen tähtirohmu. Kaikkiaan 57 tähteä merkitsi yhden kauden aikana peräti kuutta kuukauden tähtipelaajavalintaa. Viimeksi Cocks-ikoni pokkasi palkinnon marraskuussa 2021.

Teemu Tamminen

Synt. 1987
CM / KG 190 / 92
Pelipaikka: V6

 
Artikkelikuva: Jonas Tana

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk