SM-liigan runkosarja päätökseen keskiviikkona

SM-liigan kauden 2017-18 runkosarja saadaan päätökseen keskiviikkona 14. helmikuuta. Kierroksen kaikki viisi ottelu alkavat samaan aikaan kello 19.00.

Cocks on jo varmistanut runkosarjan voiton ja HC HIK jää peränpitäjäksi, mutta yhdenkään muun joukkueen lopullinen sijoitus runkosarjassa ei ole vielä varma.

Ylemmän loppusarjan osalta BK-46 ja Dicken ovat Cocksin ohella varmoja paikastaan neljän parhaan joukossa ja viimeisestä sijasta taistelevat Atlas Vantaa sekä GrIFK. Vantaalaisilla on päätöskierrokselle lähdettäessä pisteen etumatka.

GrIFK isännöi BK-46:tta ja tarvitsee vähintään pisteen voidakseen haaveilla ylemmästä jatkosarjasta, sillä tasapisteissä Grani on Atlaksen edellä. Joukkueitten keskinäiset ottelut ovat maalieroa myöten tasan, mutta kauniaislaisten maaliero kaikkineen on Atlasta parempi. BK-46 puolestaan tarvitsee myös vähintään pisteen pitääkseen Dickenin varmasti takanaan. Dicken puolestaan matkaa Cocksin vieraaksi otteluun, jossa jaetaan tärkeitä lähtöpisteitä ylempään jatkosarjaan.

Granin pitää toki oman ottelunsa ohella seurata myös tilannetta Turusta. Atlas Vantaalle riittää voitto siis varmuudella nelossijaan, mutta ilmaisia pisteitä ei ole luvassa vastustaja ÅIFK:n taistellessa kynsin hampain viimeisestä alemman jatkosarjan paikasta. ÅIFK on vain keskinäisten otteluiden turvin kahdeksannella sijalla ennen PIF:aa, joka kohtaa kotonaan alemman jatkosarjan paikan jo varmistaneen HIFK:n. HIFK on puolestaan kuudennella sijalla vain pisteen päätöskierroksella HC HIK:n vieraaksi matkaavaa SIF:aa edellä.

Runkosarjan jälkeen neljä parasta jatkaa siis ylemmässä jatkosarjassa ja sijoille 5. – 8. sijoittuneet alemmassa jatkosarjassa. Keskinäisten otteluiden pisteet runkosarjasta tulevat mukaan lähtöpisteiksi kaksinkertaisina pelattaviin jatkosarjoihin.

Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta jatkavat suoraan välieriin ja sijoille 3. – 4, sijoittuneet pelaavat alemman jatkosarjan kahden parhaan kanssa kahdesta muusta välieräpaikasta.

SM-liigan runkosarjan päätöskierros:

14.02.18 klo 19:00 HC HIK – SIF
14.02.18 klo 19:00 GrIFK – BK-46
14.02.18 klo 19:00 PIF – HIFK
14.02.18 klo 19:00 Cocks – Dicken
14.02.18 klo 19:00 ÅIFK – Atlas Vantaa

Yksittäisten otteluiden otteluennakot ilmestyvät otteluita edeltävänä iltana.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk