Reilu viidennes runkosarjaa pelaamatta – kaikki vielä avoinna

Kauden 2014-15 SM-liigan runkosarjaa on pelaamatta vielä 23 ottelua eli reilu viidesosa. Panokset kasvavat jatkuvasti, sillä käytännössä mikään ei vielä ole varmaa sijoitusten osalta.

ÅIFK:n keskiviikkoinen yllätysvoitto Cocksista pani tilanteen sarjataulukon kärjessä entistä tiukemmaksi, sillä Cocks ja Dicken lähtevät tasapisteistä runkosarjan viidelle viimeiselle kierrokselle. Teoriassa ottelun kaksikkoa vähemmän pelannut HC Westkin voi vielä nousta sekoittamaan kärkitaistoa, tosin eroa kärkeen Westillä on kahdeksan pistettä.

Westin asema kolmantena onkin suhteellisen sementoitu, sillä Atlas Vantaa takana on jo viiden pisteen päässä ja vantaalaisilla on pelaamatta enää neljä ottelua. Atlaksen neljäs sija ei sekään ole vielä varma, sillä ÅIFK nousi keskiviikon voitollaan vain neljän pisteen päähän.

Turkulaisten vanavedessä pisteen päässä tulee HIFK ja keskiviikon jälkeen eroa länsiuusimaalaiskaksikkoon SIF ja BK-46 on nyt muutaman pisteen verran. Sarjan hännillä Dynamo Riihimäen asema on jo pidempään ollut tukala, mutta teoriassa Dynamo voi vielä hurjalla voittoputkella nousta pois jumbosijalta – tämä tosin vaatisi apuja muilta joukkueilta tappioputken muodossa.

Puolivälieriin selviytyy kahdeksan joukkuetta, joten nämä joukkueet ovat käytännössä jo miltei selvillä. Sen sijaan otteluparit puolivälierissä ratkaistaan vasta runkosarjan päätöskierroksilla ja sijoitukset ovat tämän suhteen erittäin merkittäviä. Runkosarjan neljä parasta saa puolivälieriin kotiedun ja otteluparit puolivälierissä määräytyvät runkosarjan sijoitusten perusteella siten, että ykkönen kohtaa 8. sijoittuneen, kakkonen 7. sijoittuneen ja niin edelleen.

Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan lauantaina 14. maaliskuuta ja puolivälierät pyörähtävät käyntiin jo tiistaina 17. maaliskuuta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!