Dicken ja HC West kärkipään koitoksessa sunnuntaina

Käsipallon SM-liigassa alkavat ratkaisujen hetket olla käsillä. Yksi runkosarjan todellisista helmistä pelataan sunnuntaina Pirkkolassa jossa toisiaan vastaan asettuvat liigan tämän hetken kovakuntoisin kaksikko Dicken ja HC West.

Pelottavan kovassa vireessä oleva Dicken hakee tosissaan historiansa ensimmäistä runkosarjan voittoa. Lauttasaarelaiset kurittivat kahdessa edellisessä pelissään kärkijoukkue Cocksia 32-21 ja Atlas Vantaata 34-24. Kun vielä ÅIFK viime keskiviikkona yllätti Cocksin Riihimäellä 32-31, nousi Dicken tasapisteisiin liigakärkeen Cocksin kanssa.

Ohittaakseen hallitsevat mestarit Dickenin pitää kuitenkin haalia lopuista peleistään enemmän pisteitä kuin Cocks, sillä tasapisteissä järjestyksen ratkaisee keskinäisten otteluiden pisteet, jotka menivät Cocksille 4-2.

HC West on kummankin joukkueen kantona kaskessa ja tavallaan avainasemassa kun voittajaa ratkaistaan, samalla Westillä on tavoitteena ratkaista lopullisesti runkosarjan kolmas sija itselleen ja jättää Atlas Vantaa keskustelemaan Turun murteella neljännestä paikasta. Westillä on takanaan jo viisi voitokasta ottelua putkeen ja keskiviikkona se voitti Karjaalla BK-46:n näytöstyyliin 36-23, vaikka jäi ottelun toisella jaksolla 10 minuutin ajaksi tyystin maaleitta.

Westillä on edelleen myös hienoinen mahdollisuus napata runkosarjan kakkossijan itselleen voitolla Dickenistä. Mikäli Dicken taas voittaa, on se käytännössä varmistanut vähintään runkosarjan kakkossijan.

Viime viikonlopun Saksassa pelannut HC West on joukkueiden edellisestä ottelusta vahvistunut kahdella kovan luokan pelimiehellä, kun Roman Protsenko sekä viimeisimpänä lisänä kokenut konkari Jan Hagman liittyi Mikael Källmanin miehistöön. Entuudestaan Westillä oli jo kova nippu: maalipörssin voittoa tosissaan yrittävä Sami Silfver on pitkän loukkaantumisensa jälkeen ollut liekeissä tällä kaudella, Sten Toomla on niin ikään löytänyt tehot ja kapteeni Miro Koljonen on aina vaarallinen oikealla laidallaan. Myös Westillä on laittaa kovia pelimiehiä maaliin: Siuntiosta hankitut Stefan Thilman ja Roni Levén ovat kovaa valuuttaa SM-Liigassa. Mikael Källmanin valmennustaidot ovat kaikkien tiedossa, ja puolustus on vaikeasti ohitettava. Ratkaisu tähän lienee kova puolustus omassa päässä joka avaa mahdollisuuden nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Dickenin peli perustuu kolmeen pääasiaan: tiiviiseen puolustukseen, hyvään maalivahtipeliin ja tehokkaisiin vastaiskuihin. Pirkkolassa nähdään liigan tämän hetken parhaat maalivahdit, etunenässä Westin Stefan Thilman ja Dickenin Patrik Roslander, joka juuri sai pokata itselleen kuukauden tähtipelaajapalkinnon ansioistaan tammikuun otteluissa.

Kotijoukkueen maalipörssissä TOP-5 on omilla lukemillaan. Viisikko Benny Broman ja Filip Söderlund (88), Joacim Broman (80), Anton Remy (78) ja Timmy Thor (74) ovat kaikki koko liigan 15 parhaan maalintekijän joukossa. Westin maalinteossa ovat parhaiten onnistuneet liigan maalikuninkuudesta kisaava Sami Silfver (112), kolmessa viime ottelussa 30 osumaa tykittänyt Sten Toomla (93), laiturit Miro Koljonen (70) ja Robin Karlsson (62) sekä hyvin joukkueen pelitavat sisäistänyt tuore hankinta Roman Protsenko, joka on kuudessa ottelussa tehnyt jo 30 maalia.

Ottelu Pirkkolassa alkaa sunnuntaina kello 14.15.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk