Miesten käsipallomaajoukkue kohti EM-karsintaa

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kohtaa syksyn ja tulevan kevään aikana EM2016-karsintojen ensimmäisessä lohkovaiheessa Luxemburgin ja Kyproksen. Suomen yksiselitteisenä tavoitteena on voittaa kaksinkertaisena pelattava lohko ja edetä alkukesästä 2014 pelattavaan playoff-otteluun panoksena paikka karsinnan toiseen lohkovaiheeseen. Ainoastaan karsintalohkon voittaja etenee jatkoon.

Suomen EM-karsintaottelut syksyllä:

Ke 31.10. klo 19:00 Suomi – Luxemburg Karjaan Sisu Arena
Su 4.11. klo 18:00 Kypros – Suomi Nikosia

Arpa on joskus oikullinen, sillä Suomi kohtasi samat maat kesäkuussa Kyproksella pelatussa EM2014-esikarsinnassa voittaen Kyproksen, mutta häviten hieman yllättäen Luxemburgille. Tästä huolimatta Suomen päävalmentaja Mikael Källman on päättäväinen todetessaan Suomen tavoittelevan ainoastaan voittoja karsintaryhmässään.

– Olemme kerrankin hienoisen ennakkosuosikin asemassa lähtiessämme tulevaan karsintaan. Saimme kesäkuussa Luxemburgilta sen verran kipakan viestin, että etukäteen ei tässäkään seurassa kannata lähteä kuuluttamaan yhtäkään voittoa. Neljän ottelun sarjassa yksikin lipsahdus voi koitua kohtalokkaaksi, joten keskittymisemme ja taisteluilmeemme ei saa herpaantua hetkeksikään, kertoo Källman.

Suomen joukkue harjoittelee lokakuun aikana liiton harjoituskeskuksessa Espoon Solvallassa ja Källman on valinnut ensimmäiselle katsastusleirille seuraavat kotimaan liigaa pelaavat pelaajat:

Maalivahdit:
Ville Nordqvist (ÅIFK), Thomas Lindström (HC West), Tuomas Laitinen (Atlas), Petter Forsström (BK-46).

9 metrin pelaajat:
Andreas Nyström (ÅIFK), Benny Broman (Dicken), Timmy Thor (Dicken), Olli-Pekka Korpimäki (BK-46), Nikko Kinos (Atlas), Anthony Hellakoski (Atlas), Richard Sundberg (HC West), Sami Silfver (HC West), Jani Tuominen (HC West), Joona Raerinne (HC West).

Laiturit:
Joacim Broman (Dicken), Teemu Tamminen (Cocks), Robin Karlsson (BK-46), Antti Valo (Cocks), Miro Koljonen (HC West), Jasper Hellberg (BK-46).

Viivapelaajat:
Sam Kihlstedt (HC West), Fredrik Forss (HC West), Christoffer Holm (SIF).

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk