Otteluennakko

Paikallispeli käynnistää Liigakierroksen

Viikonloppuna pelataan Liigaa neljällä paikkakunnalla. Perjantaina HIFK ottaa Urheilutalolla mittaa sarjakärki Dickenistä.

HIFK ja Dicken ovat sarjataulukossa toistensa vastakohdat, ennen perjantain koitosta. Uudistunut Dicken on saanut etenkin hyökkäyspelinsä raiteilleen heti kauden alusta ja on neljän kierroksen jälkeen ilman pistemenetyksiä taulukossa ykkösenä. Dickenillä on Liigajoukkueista ylivoimaisesti eniten tehtyjä maaleja (ka. 35 maalia/ottelu). HIFK houkutteli myös tukun uusia pelaajia tälle sesongille, mutta Kenneth Bäcklund ei ole saanut vielä joukkonsa peliä toimimaan haluamallaan tavalla. Pistesarake näyttää kolmen ottelun jälkeen nollaa, viimeksi tuli niukka maalin tappio Siuntiossa lukemin 28-27.  Jatkuuko trendi, vai nähdäänkö Kalliossa kotivoitto? Halvalla HIFK ei nahkaansa kotikentällä myy.

Lauantaina Liigapelit jatkuvat kahdella ottelulla. Karjaalla kohtaavat tutut pudotuspelien kiistakumppanit BK-46 ja Vantaan Atlas. Sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäisilta sijoilta neljä (Atlas) ja viisi (BK-46). Nyt olisi kotijoukkueella mahdollisuus maksella menneiden keväiden puolivälierätappiot takaisin. BK on vahvistunut roimasti ja kausi alkoi voitoilla SIF:stä ja HIFK:sta, nyt alla on kuitenkin tappiot Dickenille ja Westille joista jälkimmäinen oli vieläpä harvinaisen ruma. Karjaalaisilla oli mielettömiä vaikeuksia maalinteossa, ensimmäisellä jaksolla syntyi ainoastaan viisi osumaa, ja peli oli jo puolen tunnin jälkeen ohi. Atlas on pelannut ottelun vähemmän. Edelliskierroksen rökälevoitto Akilleksesta maistui varmasti hyvältä, mutta siitäkin sai vain kaksi sarjapistettä. Kahden vauhdikkaan joukkueen ennalta tasaisessa voimanmittelössä pienet marginaalit ratkaisevat.

HC West matkustaa SIF:n vieraaksi lauantain toisessa ottelussa. Kumpikin joukkue menetti kauden alla tärkeitä pelaajia ja rakennustyö on edessä molemmissa seuroissa. Kohtaaminen on historian 50. keskinäinen pääsarjassa, Westillä voittoja on kaksikymmentäkahdeksan ja viidesti on päädytty tasatulokseen. Viime kaudella West voitti kaikki kolme runkosarjapeliä. Vieraat ovat Liigakolmosina ja ottelun vähemmän pelannut SIF seitsemäntenä. SIF on pelannut kerran kotikentällä ja siitä tuli täydet pisteet. Westillä ei vielä ole vierasvoittoa, Riihimäellä tuli takkiin ja Porvoosta tarttui tasapelipiste.

Liigakierroksen päättää sunnuntain ottelu Porvoossa, jossa Akilles isännöi Cocksia. Akilles on esittänyt pirteitä otteita varsinkin kotikentällään, Porvoossa ei ole vielä tullut tappioita. Uusi tuttavuus Sergei Schevchenko on ollut tehokas ja mies onkin Liigan maalipörssin kärkinimi ennen viikonlopun otteluita. Maaleja on syntynyt 33 kappaletta, Mihail Kobzev on viimeistellyt 27 kertaa. Yhteensä miehet ovat heiluttaneet häkkiä 55:n % osuudella koko joukkueen maalisaldosta. Sunnuntain kaltaisessa pelissä leveyttä pitää löytyä enemmän, kokenut Kaj Kekki keksii kyllä varmasti keinot kaksikon pysäyttämiseen.

 

HIFK – Dicken, Helsingin Urheilutalo: pe 12.10. kello 19:00, 

BK-46 – Atlas, SISU Arena: la 13.10. kello 16:00

SIF – HC West, Siuntion Palloiluhalli: la 13.10 kello 17:00

Akilles – Cocks, Porvoon Urheiluhalli: su 14.10 kello 17:00

 

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk