Källmanista BK-46:n uusi valmentaja

Teddy Nordling jättää tehtävänsä BK-46:n miesten käsipallojoukkueen valmentajana kuluvan kauden jälkeen omasta aloitteestaan. Joukkueen uusi valmentaja on Mikael Källman.

Teddy Nordling, joka on ollut kaksi kautta BK-46:n miesten joukkueen valmennusportaassa ja viimeisen vuoden päävalmentajana, on ilmoittanut ettei hänellä ole valitettavasti tässä vaiheessa tietoa mahdollisuuksistaan jatkaa joukkueen valmentajana.

– Elämäntilanteeni on nyt sellainen, että tiedän aikaisintaan vasta kesällä, olisiko minulla mahdollisuus jatkaa valmentajana. Sen vuoksi olenkin ilmoittanut seuralle, että sen pitäisi etsiä uusi valmentaja tilalleni.

– Olen itse eniten pahoillani tilanteesta ja korostan, että päätökseni taustalla ei ole minkäänlaisia ristiriitoja seuran tai joukkueen muun johdon kanssa. Koen kasvaneeni valmentajana ja olisin ottanut todella mielelläni seuraavan askelen joukkueen kanssa. Mutta elämäänsä ei voi aina suunnitella pidemmälle tulevaisuuteen, Nordling sanoo ja toivoo Mickelle menestystä BK:n uusvanhana valmentajana.

Puheenjohtaja Björn Siggberg pahoittelee seuran puolesta Teddyn menettämistä, mutta sanoo sen olevan samaan aikaan kiitollinen siitä, että tämä ilmoitti jo ajoissa epävarmasta tilanteestaan valmentamisen suhteen.

– Se antoi meille mahdollisuuden etsiä uutta valmentajaa ajan kanssa. Teddy on tehnyt hyvää työtä, ja tällä kaudella on vielä useita tärkeitä otteluita hänen komennossaan, Siggberg sanoo.

Puheenjohtaja iloitsee samalla siitä, että Mikael Källman päätti ottaa tehtävän vastaan.

– Mickellä on menneisyys seurassamme ja uskomme, että hänen kokemuksellaan voimme viedä joukkuetta eteenpäin kaksi vuotta sitten tekemämme suunnitelman mukaisesti, Siggberg sanoo.

Suomen ansioituneimpiin valmentajiin kuuluva Mikael Källman sanoo, että BK-valmentajaksi ryhtymistä ei tarvinnut miettiä pitkään.

– Olin yllättynyt tiedustelusta, mutta päätös valmennusvastuun ottamisesta oli helppo. BK on aina BK ja viime vuosina tehty työ niin miesten joukkueessa kuin seurassa muutenkin on ollut vaikuttavaa. Tuntuu oikein hyvältä saada liittyä osaksi tätä kokonaisuutta, Källman sanoo. Hän on hankkinut talven aikana lisää valmentajakoulutusta ja saa kesällä valmentajan A-lisenssin.

Pelaajakokoonpanosta vastaava manageri Peter Kihlstedt voi esitellä myös uuden mielenkiintoisen vahvistuksen miesten joukkueeseen. Viime vuodet Alingsåsissa pelannut Benjamin Helander, entinen BK-juniori, liittyy miesten joukkueeseen tulevalla SM-liigakaudella.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk


1 Vastaa
  1. Tapani Rautio
    Tapani Rautio says:

    Hienoa kun Micke siirtyy BK:n valmentajaksi. Muistelen menneitä kun Mikael Källman ja Jan Rönnberg olivat huikea kaksikko 1980-luvulla. Olen ex-riihimäkeläinen ja on mukava lähteä verestelemään Riihimäelle tai jopa Karjaalle asti kun BK ja Cocks kohtaavat. Onnea Mickelle ja hyvää menestystä ja sen myötä suomalaisen käsipallon tason parantaminen kansainväliselle tasolle olkoon tavoitteena.

Kommentointi on suljettu.