GrIFK:lle kova vahvistus: Robin Granlund joukkueen riveihin

GrIFK vahvistaa joukkojaan tulevaksi kaudeksi, kun 21-vuotias maajoukkuemies Robin Granlund siirtyy Graniin Dickenistä.

Granlund teki läpimurtonsa SM-liigassa kaudella 2016/17, jolloin mies nostettiin rinkiin kesken kauden. Kaikkiaan plakkarissa on nyt 100 SM-ottelua, joissa 208-senttinen ja 102-kiloinen pelimies on tehnyt 258 maalia.

– Olen päässyt kehittymään Dickenissä juniori-iästä saakka, mutta nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa ja saada uusia haasteita. GrIFK:ssa tavoitteena on menestyä joukkueen kanssa ja päästä pelaamaan kovia pudotuspeliotteluja, sekä parantamaan useita osa-alueita omassa pelissäni. Valmentaja Mikael Källmanin osaaminen varmasti kehittää minua pelaajana.

A-maajoukkueeseen Granlund nousi vuonna 2017, ja on siitä lähtien kuulunut sen vakiomiehistöön.

– Pääsin jo nuorena poikana Kaj Kekin alaisuudessa pelaamaan isoja minuutteja EM- ja MM-karsintapeleissä Tsekin, Venäjän ja Valko-Venäjän kaltaisia maita vastaan. Myös Dickenin kovat pelit Challenge Cupissa olivat erittäin hienoja hetkiä, Granlund luettelee tähän astisia tähtihetkiään käsipallon parissa.

– Nyt haluan kehittyä pelaajana Suomessa mutta jos tulevaisuudessa ilmaantuu jokin mielenkiintoinen mahdollisuus ulkomailla niin olen kyllä valmis yrittämään.

Vastuuta tarjolla

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman luonnehtii Robin Granlundia huippuosaajaksi, jonka monipuolista osaamista voidaan hyödyntää monilla eri tavoilla.

– Robin on Suomen lahjakkaimpia käsipalloilijoita, ja hänellä on vielä valtavasti kehityspotentiaalia. Hän pystyy omaksumaan joukkueen pelitavan ja tuo meille heittovoimallaan ulottuvuutta, jota meiltä on puuttunut. 208-senttinen pelaaja on kiva laittaa puolustuspäähän ja erikoistilanteissa hänestä tulee olemaan paljon iloa.

Granlund itse tiedostaa vahvuutensa puolustuspelissä, ja hamuaa lisää vastuuta erityisesti hyökkäyspäässä.

– Puolustuksessa koostani on varmasti hyötyä, ja olen yrittänyt kehittää fyysistä pelaamistani viime vuosina. Hyökkäyspäässä tuon heittovoimaa sekä monipuolista syöttöpeliä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk