GrIFK:lle kova vahvistus: Robin Granlund joukkueen riveihin

GrIFK vahvistaa joukkojaan tulevaksi kaudeksi, kun 21-vuotias maajoukkuemies Robin Granlund siirtyy Graniin Dickenistä.

Granlund teki läpimurtonsa SM-liigassa kaudella 2016/17, jolloin mies nostettiin rinkiin kesken kauden. Kaikkiaan plakkarissa on nyt 100 SM-ottelua, joissa 208-senttinen ja 102-kiloinen pelimies on tehnyt 258 maalia.

– Olen päässyt kehittymään Dickenissä juniori-iästä saakka, mutta nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa ja saada uusia haasteita. GrIFK:ssa tavoitteena on menestyä joukkueen kanssa ja päästä pelaamaan kovia pudotuspeliotteluja, sekä parantamaan useita osa-alueita omassa pelissäni. Valmentaja Mikael Källmanin osaaminen varmasti kehittää minua pelaajana.

A-maajoukkueeseen Granlund nousi vuonna 2017, ja on siitä lähtien kuulunut sen vakiomiehistöön.

– Pääsin jo nuorena poikana Kaj Kekin alaisuudessa pelaamaan isoja minuutteja EM- ja MM-karsintapeleissä Tsekin, Venäjän ja Valko-Venäjän kaltaisia maita vastaan. Myös Dickenin kovat pelit Challenge Cupissa olivat erittäin hienoja hetkiä, Granlund luettelee tähän astisia tähtihetkiään käsipallon parissa.

– Nyt haluan kehittyä pelaajana Suomessa mutta jos tulevaisuudessa ilmaantuu jokin mielenkiintoinen mahdollisuus ulkomailla niin olen kyllä valmis yrittämään.

Vastuuta tarjolla

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman luonnehtii Robin Granlundia huippuosaajaksi, jonka monipuolista osaamista voidaan hyödyntää monilla eri tavoilla.

– Robin on Suomen lahjakkaimpia käsipalloilijoita, ja hänellä on vielä valtavasti kehityspotentiaalia. Hän pystyy omaksumaan joukkueen pelitavan ja tuo meille heittovoimallaan ulottuvuutta, jota meiltä on puuttunut. 208-senttinen pelaaja on kiva laittaa puolustuspäähän ja erikoistilanteissa hänestä tulee olemaan paljon iloa.

Granlund itse tiedostaa vahvuutensa puolustuspelissä, ja hamuaa lisää vastuuta erityisesti hyökkäyspäässä.

– Puolustuksessa koostani on varmasti hyötyä, ja olen yrittänyt kehittää fyysistä pelaamistani viime vuosina. Hyökkäyspäässä tuon heittovoimaa sekä monipuolista syöttöpeliä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk