Cocks vahvistaa: Ei Baltian Liigalle ensi kaudella

Riihimäen Cocksia ei nähdä ensi kaudella mukana Baltian Liigassa, jonka joukkue on vienyt nimiinsä neljästi peräkkäin.

Hufvudstadbladetin mukaan Latvian käsipalloliitto on tehnyt päätöksen, etteivät suomalaisseurat ole enää tervetulleita sarjaan. Cocks on samalla tehnyt saman päätöksen myös itsenäisesti.

– En tiedä kuka nyt on sanonut ja mitä, mutta olemme jo aiemmin tehneet päätöksen, ettemme pelaa Baltian liigaa ensi kaudella, Cocks-manageri Jari Viita sanoo Yle Sportenille.

– Muiden joukkueiden taso ei enää riitä. Virolaisjoukkueet ovat taantuneet, latvialaisten kanssa olisi voinut tulla hyviä otteluita. Liettualaset… löimme heidät 10-15 maalin erolla. Kun vielä Minsk alkoi katsella muita vaihtoehtoja, näimme että meidänkin pitää keksiä jotain uutta. Yhtä hyvin voimme pelata nelinkertaisen sarjan vaikka ÅIFK:ta ja Pargas IF:ää vastaan sen sijaan.

Kesken jääneen SM-liigakauden tuloksena Cocksille on ensi kaudelle tarjolla paikka EHF Cupissa Mestarien liigan sijaan.

– Sitten nähdään, kuinka kovia otteluita siellä tulee. Olemme myös kaavailleet joitain harjoitusturnauksia syksylle, mutta koronatilanteen takia on vaikea sanoa vielä mitään konkreettista.

Viidan mukaan Cocks saattaa vielä myös vahvistaa rivejään.

– Seuraamme edelleen tilannetta. Monet joukkueet leikkaavat palkkakulujaan ja markkinoille voi ilmestyä uusia nimiä, Viita arvelee.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk