Cocks väänsi hienon voiton Mestarien liigassa

Riihimäen Cocks ja pohjoismakedonialainen HC Eurofarm Rabotnik pelasivat keskiviikkona VELUX EHF Champions Leaguessa erittäin tasaisen ottelun, jonka Cocks väänsi lopussa komeasti edukseen lukemin 23-21.

Cocks oli saanut repeilleitä rivejään kokoon sitten viikonlopun, kun sekä Nico Rönnberg että Aliaksandr Tsitou palasivat kokoonpanoon ja joukkue oli miltei parhaalla kokoonpanollaan liikkeellä.

Ottelu alkoi tasaisesti johdon vaihdellessa maalilla suuntaan ja toiseen. Avausjakson puolivälissä Eurofarm oli saamassa pientä otetta, mutta kahta maalia kauemmas vieraat eivät karkuun päässeet ja Cocks taisteli tilanteen jälleen tasoihin ja hetkeksi johtoonkin. Tauolle Cocks Areenalla mentiin hyvin avausjaksoa kuvastaen tasalukemissa.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan tasaisena, kunnes Eurofarm jälleen repäisi pienen eron, jonka Cocks kuitenkin nopeasti kuroi umpeen ja jakson puolivälissä oltiin jälleen tasalukemissa. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiinkin numeroista 20-20.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli kovan taistelun, hyvän maalivahtipelin ja virheiden sävyttämä. Loppuminuuteilla Cocks kuitenkin rutisti väkisin ratkaisevat maalit ja puolusti rautaisesti. Näin pisteet jäivät Riihimäelle ja Cocks otti revanssin lokakuussa kärsimästään niukasta vierastappiosta sekä nousi samalla jälleen Eurofarmin ohi sarjataulukossa.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas oli esitykseen kaikin puolin tyytyväinen.

– Kaksi tasaista joukkuetta oli vastakkain ja jo ensimmäinen pelimme näytti, että se voittaa, jolla on enemmän onnea lopussa. Vastustajalla oli ensimmäisessä ottelussa, meillä nyt. Onnistuimme pysäyttämään heidän parhaat maalintekijänsä hyvin, josta iso plussa puolustuspelille, Savukynas kiitteli Cocksin tiedotteen mukaan.

– Oli iso asia saada loukkaantuneita pelaajia mukaan ja oli jopa pieni yllätys, kuinka vahvasti he pelasivat. Heidän panoksensa oli todella ratkaiseva tuloksen kannalta.

Viimeisen niitin Eurofarmin verkkoon heitti Roni Syrjälä ottelun loppuhetkillä.

– Olihan se viimeinen kotimaali tässä lohkossa kiva tehdä, mutta sama se kuka sen tekee niin kauan kuin joku vain osuu, Syrjälä totesi.

– Tuntuu joka tapauksessa hyvältä voittaa viimeinen kotiottelu. Täytyy antaa iso kiitos riihimäkeläisille hyvästä tuesta ja kannustuksesta kaikissa syksyn kotiotteluissa.

Mestarien liigaa, Riihimäki:
Cocks – HC Eurofarm Rabotnik 23-21 (13-13)

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 6, Yury Lukyanchuk 5, Vitalie Nenita 4, Nico Rönnberg 3, Aleksandar Gugleta 2, Nils Kreicbergs 1, Yury Semenov 1, Roni Syrjälä 1

2 min. ulosajot: Cocks 5 x 2 min., Eurofarm 3 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk