Kolmen ottelun viikonloppu käyntiin perjantaina

SM-liigassa pelataan viikonloppuna kolme ottelua, joista kaksi jo perjantai-iltana ja kolmas lauantaina.

Perjantaina ovat tulessa kaikki neljä tällä hetkellä alempaan loppusarjaan vievillä paikoilla majailevaa joukkuetta.

Yhden voiton saalistanut ÅIFK isännöi vielä kauden avausvoittoaan hakevaa GrIFK:ta. Kumpikin on ottanut ainoat pisteensä tähän saakka PIF:lta ja voitto olisi äärettömän tärkeä kummallekin ajatellen nousua tavoittelemaan vielä ylemmän loppusarjan paikkoja.

Grani näytti pieniä pilkahduksia tulemisestaan viimeksi BK-46:n vieraana, vaikka taipui lopulta selvään tappioon.

– BK on tänä vuonna finalistikandidaatti ja jaksoimme hyvin mukana avausjakson, mutta ulosajot vaikeuttivat. 6 vastaan 6 pelasimme hyvin. Meiltä puuttuu nyt tasaisuus ja otamme askelen kerrallaan eteenpäin, Grani-luotsi Kaj Hagman sanoi Västra Nylandille.

PIF on Granin tavoin yhä voitoitta ja matka vie perjantaina HIFK:n vieraaksi. Voitto nostaisi isännät ainakin toviksi neljän parhaan joukkoon. HIFK on tähän mennessä saavuttanut viidestä pelistään viisi pistettä kahdella Kamrat-derbyvoitolla Grania ja Åboa vastaan. Tappiosarakkeessa on myös kaksi merkintää sarjan kärkijengejä Dickeniä ja BK-46:tta vastaan, sekä viime viikonlopulta ristiksi päättynyt vieraspeli Siuntiossa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat vain kahdesti alkusarjan otteluissa. Marraskuussa HIFK haki viimeisen vartin nykäisyllä 8 maalin vierasvoiton 21-29 Paraisilta, ja kotona Kalliossa IFK oli parempi lukemin 36-29.

Sunnuntaina puolestaan taistellaan kärkipään sijoituksista, kun Cocks saa vieraakseen viime kierroksilla äärimmäisen tasaisiin otteluihin erikoistuneen SIF:n. Viimeksi siuntiolaiset nousivat viime sekunnilla tasoihin HIFK:n vieraana.

– Asenne oli hyvä ja taistelimme loppuun saakka, mutta ottelu itsessään ei ollut hyvä. Vasta seitsemällä hyökkäyksessä pelaten aloimme saada tulosta, pohti SIF:n päävalmentaja Teddy Nordling.

Cocks puolestaan pelasi viikollakin ja otti komean voiton Mestarien liigassa. Iloisia uutisia olisi myös loukkaantumissuman hellittäminen ja Cocks pääseekin otteluun hyvällä itseluottamuksella. Sarjataulukossa joukkueita erottaa kaksi pistettä SIF:n eduksi, mutta Cocksilla on pelattuna ottelu vähemmän.

SM-liiga viikonloppuna:
Pe 22.11. klo 18.00 ÅIFK – GrIFK
Pe 22.11. klo 18.30 HIFK – PIF
La 23.11. klo 17.00 Cocks – SIF

Kaikki kauden SM-liigaottelut suorina lähetyksinä SolidSportilla.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk