Andreas Nyström: ”Maalitykki tarvitsee hyvät vieruskaverit”

ÅIFK:n Andreas Nyström oli SM-liigan viime kauden maalikuningas 150 maalilla ja on rikkomassa jo alkukaudesta 1000 maalin rajan SM-liigassa.

Nyströmin mukaan hänen oma hyvä maalintekotaitonsa perustuu pitkälti haluun tehdä maaleja.

– Uskon että oma maalintekotaitoni perustuu siihen että olen aina rakastanut maalintekoa, nuorempana jopa vähän liikaa. Olen sitä paitsi ihan pienestä pitäen halunnut pelata maalivahtina, joten uskon että sen kautta olen oppinut mistä veskarit tykkäävät vähiten, Nyström miettii Klibba.comin haastattelussa.

Toki takana on myös tuhansia tunteja raakaa harjoittelua, jossa peruskaava on selkeä.

– Toistoja. Heittoja. Tuhansia. Ja joka kerta kun lähtee heittämään pitää olla halu saada pallo maalin, on sitten kyseessä ottelu tai harjoitus.

Nyström painottaa sitä, että kukaan ei pysty olemaan yksin hyvä maalintekijä. Käsipallo on ennen kaikkea joukkuepeli.

– Vieruskaverit pitää olla tarpeeksi hyviä. Viime kaudella pelasin suurimmaksi osaksi väärällä (oikealla) puolella, mikä vaikutti antavan minulle lisää tilaa kun vastustajat eivät välttämättä piitanneet oikeakätisestä oikeasta pakista. Sitten kun vielä Topias Laine pisti murhaavalla prosentilla pallot maaliin niin laitapuolustajakin pakkasi kunnolla laitaan.

Kaksikko Nyström – Laine oli myös perjantaisessa kauden avausottelussa ÅIFK:lle lähes kaikki kaikessa. Parivaljakko latoi yhdessä peräti 20 turkulaisten 31 maalista BK-46:tta vastaan. Nyströmin yhdeksän maalia nostivat hänen kaikkien aikojen SM-liigamaalimääränsä jo 992:een.

Lue koko ”Andy” Nyströmin haastattelu Klibba.comin sivuilta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk