Helsinki

Kohti kautta: Dicken

Viime kauden hopeamitalisti Dicken on vakiinnuttanut paikkansa SM-liigan kärkipäässä, mutta kirkkaimmat mitalit ovat kiertäneet viime kaudet helsinkiläisiä.

Kova tehtävä Dickenillä on edessään nytkin, sillä mestarijoukkue Cocks lähtee myös kauteen 2015-16 suurena suosikkina ja nälkäisiä haastajia Dickenille löytyy sen lisäksi.

Dickenin pelaajarunko on pysynyt suhteellisen samana jo muutaman vuoden ja myös päävalmentaja Björn Monnberg edustaa jatkuvuutta. Tälle kaudelle Dicken lähtee hiukan viime vuodesta nuorentuneella ryhmällä.

– Tälle kaudelle tuli itse asiassa enemmän muutoksia kuin muutamaan vuoteen. Muutama kokenut pelaaja jäi pois, eli joukkue on nuorentunut.

– Seuran strategian mukaisesti kehitetään nuoria omia pelaajia sillä tähtäimellä, että pystytään olemaan kärkitaistelussa mukana, päävalmentaja Monnberg sanoo.

Tavoitteet ovat toki joka tapauksessa korkealla. Viime kaudella runkosarjassa Dicken oli lähellä jopa ykkössijaa ja kärkipäähän tähtäin on nytkin, vaikkei Monnberg lähde suoraa sijoitustavoitetta julkistamaankaan.

– Lähdetään alkukaudesta niillä odotuksilla, että tapellaan hyvistä runkosarjasijoituksista. Kevään pelit ovat luku sinänsä. Monnberg muistuttaa.

Dickenin edellisestä – ja toistaiseksi ainoasta – mestaruudesta tulee keväällä kuluneeksi jo 23 vuotta. Kolme perättäistä hopeasijaa alla joukkueen on kuitenkin hyvä ponnistaa alkavaan kauteen 2015-16. Dicken avaa kautensa viikkoa muita joukkueita myöhemmin.

– Viimeinen viikko on ihan normaalia harjoittelua, toki saamme nyt viikon muita enemmän aikaa valmistautua tosipeleihin, Monnberg toteaa.

Runkosarjassa kaudella 2014-15: 2.
Pudotuspelit 2014-15: hopeaa, hävisi finaaleissa Cocksille 0-3.

Seuratiedot ja pelaajalista:

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk