ÅIFK jatkaa tutulla valmennuksella – Karlsson ja Kuusisto jatkosopimuksiin

Nousujohteisesti SM-liigassa esiintynyt ÅIFK:n edustusjoukkue oli kauden päättyessä kiinni pitkään odotetussa pudotuspelipaikassa, mutta haaveet playoff-otteluista Turussa kaatuivat kauden ennenaikaiseen päättymiseen.

Kahden vuoden valmennusprojektin jälkeen seuralle ja nykyiselle valmennukselle jäi kesken jääneen kauden jälkeen nälkää jatkaa projektia myös tulevalla kaudella. Karjaalaisen päävalmentaja Robin Karlssonin kanssa solmittiin jatkosopimus kaudelle 2020–2021.

Apuvalmentajana pelaamisen ohella toimivan Aku Kuusiston jatkosopimus solmittiin seuraavalle kahdelle kaudelle sisältäen option vieläkin pidemmälle. Kuusiston vastuulla on edustusjoukkueen apuvalmennuksen lisäksi myös seuran 1. divisioonassa pelaavan akatemiajoukkueen ÅIFK Akkupoikien ja seuran B-poikien valmennus.

– Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme julkistaa Robinin jatkosopimuksen ja joukkueemme pääsee alkavaan kauteen jatkamaan siitä mihin kevät ennenaikaisesti päättyi. Robin on pystynyt kahden kauden aikana nostamaan joukkueen päivittäistä vaatimustasoa ja kilpailullisuutta, mutta näimme että matka on vielä kesken.

– On myös hienoa, että pystymme yhdessä TSUA:n kanssa yhä panostamaan nuorten ammattimaiseen valmennukseen. Se antaa erinomaisen pohjan rakentaa tulevien vuosien edustusjoukkueen runkoa omista junioreista, sekä antaa heille parhaat edellytykset tavoitella käsipallounelmiaan myös Turun ja Suomen ulkopuolella, kommentoi seuran puheenjohtaja Ville Perho ÅIFK:n tiedotteessa.

Kuusistosta tulee käsipallon täysammattilainen, sillä päivisin hän työskentelee Turun Seudun Urheiluakatemian käsipallon lajivalmentajana. Vuosittain 12–15 alueen nuorista käsipallohuipuista pystyy yhdistämään TSUA:ssa toisen asteen opintonsa täysipainoisen harjoittelun kanssa. Tämän roolin jatko oli pitkään vaakalaudalla Suomen Käsipalloliiton päättäessä keskittää kaikki akatemiatoiminta ja sen rahoitus pääkaupunkiseudulle uuden strategian mukaisesti. ÅIFK yhdessä Turun kaupugin, alueen muiden seurojen sekä vapaaehtoisten taustatukijoiden kanssa saivat kuitenkin rahoituksen järjestymään.

Alueelle tärkeää ja laadukasta akatemiatoimintaa pystytään siis jatkamaan myös tulevina kausina. Seuran A-junioreiden valmennuksesta tulevana kautena vastaavat Valto Kuusisto ja Niklas Manderoos.

– Olemme ilahtuneena seuranneet turkulaisen käsipallon uutta draivia ja valmennuksen kunniahimoa. Hienoa, että saimme yhteistoimin rakennettua jatkoa hyvälle kehitykselle, kertoi Turun Seudun Urheiluakatemian kehitysjohtaja Janne Salmi yhteistyön aloittamisen perusteista.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk