Kohti kautta: GrIFK

Viime kaudella ylempään jatkosarjaan ja pronssiotteluun saakka yltänyt GrIFK lähtee haastamaan kärkijoukkuetta yhä vahvemmin alkavalla kaudella.

Grani jatkaa Mikael Källmanin valmennuksessa ja joukkueessa on muutenkin selkeää jatkuvuutta, sillä muutosten määrä pelaajistossa on suhteellisen pieni. Kokenut Miro Koljonen näkeekin lähtökohdat uuteen kauteen kaikin puolin positiivisina.

– Hyvillä mielin lähdetänä kauteen, joukkueella on hyvä ja ehjä kesä takana. Nälkäisinä lähdemme parantamaan viime kauden nelossijaa, Koljonen toteaa.

– Joukkue on aika sama, mutta saimme myös tärkeää kokemusta joukkueeseen lisää.

Etenkin Robin Granlundin siirtyminen Ruotsiin on toki iso menetys, mutta Koljonen uskoo Peik Sjöblomin pystyvän paikkaamaan Granlundin jättämän aukon.

Källman on saanut kauniaislaisten peliin hyvin toimivan perustan. Joukkueen puolustuspelaaminen kesti jo viime kaudella hyvin vertailun kärkijoukkueitten kanssa, mutta hyökkäyspäässä maaleja kertyi kauden mittaan kärkikolmikkoa suhteellisen selvästi vähemmän.

Mitään erityistä painopistealuetta kauteen valmistautuessa ei Koljosen mukaan ole ollut, vaan peliä pyritään kehittämään kokonaisvaltaisesti ja haetaan sitä kautta menestystä.

– Pelataan vain vähän paremmin, siinä se on. Jokaisella osa-alueella koitetaan parantaa.

– Puolustaminen meillä on ollut hyvää, mutta pyritään tuomaan siihen myös uusia elementtejä, Koljonen linjaa.

GrIFK
Kaudella 2021-22: 4., voitti puolivälierissä ÅIFK:n otteluvoitoin 3-0, putosi välierissä Dickenille otteluvoitoin 0-3, hävisi pronssiottelut Cocksille yhteismaalein 50-59.

Tulleet pelaajat:
Oscar Berglund (GrIFK Akademi)
Peik Sjöblom (ÅIFK)
Gustav Svanbäck (SIF)
Niklas Zilliacus (HIFK)

Lähteneet pelaajat:
Robin Granlund (GUIF, SWE)
Daniel Timmerman (lopettanut)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk