Kohti kautta: Cocks

Cocksin mestaruusputki on ainakin toviksi katkennut, mutta nyt riihimäkeläiset pyrkivät jälleen kärkipaikalle monelta osin uusin voimin.

Cocks lähtee alkavaan kauteen ranskalaisopein, kun joukkueen päävalmentajaksi kiinnitettiin kesällä ranskalainen Christophe Viennet.

Pitkään kotimaassaan valmentanut Viennet sai tarjouksia myös maajoukkuetehtävistä viime kauden jälkeen, mutta Riihimäeltä tullut tarjous vei lopulta pisimmän korren.

– Haluan todella saada uusia kokemuksia ja kun minulle tuli mahdollisuus tulla Cocksiin, tartuin siihen, Viennet taustoittaa.

Jos kokemus Cocksissa on uusi Viennet’lle, niin varsin uusi on myös Cocksin joukkue kaikkineen. Viime kausi päättyi pronssimitaleista huolimatta pettymykseen ja ryhmää on uudistettu melkoisen rankasti. Runkopelaajia lähti, mutta myös hankintoja on mittavasti.

Uusi päävalmentaja ja käytännössä pitkälti uusi joukkue on haastava yhtälö ja tämän myös Viennet myöntää. Cocksin pelit eurocupeissa päättyivät jo European Leaguen ensimmäiselle karsintakierrokselle ja tämä kertoo päävalmentajan mukaan paljon tilanteesta kauden kynnyksellä.

– Eurocupin pelit tulivat liian aikaisin meille, joukkue tarvitsee kaikkineen ainakin kolme kuukautta ennen kuin peli alkaa toimia, Viennet linjaa.

– Nyt on vielä iso ero siinä, miten haluaisin joukkueen pelaavan ja miten joukkue pystyy pelaamaan. Toivon että yllämme siihen mikä tavoitteena on ja keskitymme nyt siihen, että olemme kilpailukykyisiä.

Viennet tietää toki hyvin Cocksin historian ja sen, että Riihimäellä janotaan paluuta mestaruuskantaan. Taaksepäin ranskalaisluotsi ei kuitenkaan halua katsoa, vaan suuntaa katseensa siihen mitä on edessä.

– En halua katsoa taaksepäin, koska en ollut itse silloin mukana. Minun päätehtäväni on nyt keskittyä pelaajiin ja ensimmäinen asia on saada pelaajiin ja joukkueeseen oikea mentaliteetti.

Cocks
Kaudella 2021-22: 3., voitti puolivälierissä HIFK:n otteluvoitoin 3-0, putosi välierissä BK-46:lle otteluvoitoin 0-3, voitti pronssiottelut GrIFK:ta vastaan yhteismaalein 59-50.

Tulleet pelaajat:
Luka Brkljacic (Sadd, QTR)
Pavel Duda (SKA Minsk, BLR)
Nicolas Gauthier (Saran Loiret HB, FRA)
Edson Imare (Dunkerque HB Grand Littoral, FRA)
Dmitrii Kholmov (Permskie Medvedi, RUS)
Igor Mandic (Selestat Alsace HB, FRA)
Nuno Santos (Tatran Presov, SVK)
Oreste Vescovo (Selestat Alsace HB, FRA)

Lähteneet pelaajat:
Srdjan Mijatovic (Handball Sassari, ITA)
Roni Syrjälä (Dicken)
Adrian Tenghea (CSM Oradea, ROU)
Bojan Zupanjac
Sandro Samardzic
Onur Ersin (Sakarya B.s.Belediyesi, TUR)
Nicola Kedzo

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk