Kohti kautta: Cocks

Hallitseva mestari Cocks lähtee myös alkavaan kauteen vahvana ennakkosuosikkina, eikä Riihimäellä pyritäkään tätä viittaa muille työntämään.

Cocksin joukkue on elänyt tuttuun tapaan jonkin verran kesän aikana ja päävalmentaja Kaj Kekin mukaan viimeiseksi palaseksi jäi maalivahtiosasto, jolle lopulta saatiin Vitalii Shitskon aisapariksi Adrian Tenghea Romaniasta. Myös Joakim Angjelovski on uusi pelaaja maalilla.

– Ehkä isoin muutos oli maalivahdin vaihto ja vaikein tehtävä oli löytää sellainen maalivahti, joka sopii meidän systeemiimme ja aika viime tippaan meni, että Tenghea saatiin. Angjelovski on puolestaan nuori maalivahti, joka on meillä kolmosmaalivahtina, mutta torjuu akatemiassa siitä yksinkertaisesta syystä, että akatemialla ei ollut maalivahtia, Kekki kertoo.

Özgür Sarak tuo lisävoimaa oikealla laidalle ja kokenut Onur Ersin puolestaan täydentää pelinrakentelua Drjodje Djekicin aisaparina.

– Saatiin oikealle hyvä vaihtoehto [Vitalie] Nenitalle Turkin maajoukkueesta ja myös pelinrakentajan paikalle meillä on nyt kaksi vaihtoehtoa, kun viime kaudella mentiin yhdellä. Josip Buljubasic puolestaan on sitten puhtaasti puolustuspään pelaaja.

Kokonaisuus on vahva, mutta kovin laaja rinki Cocksilla ei ole ja tämä näkyy Kekin mukaan ennen muuta harjoituksissa ainakin, jos rivistä joku putoaa.

– Meillä on ringissä 13 kenttäpelaajaa, joten aika taiteilua on, että saadaan 6v6 harjoituksiin, kun harjoittelemme sellaiseen aikaan, etteivät junioritkaan pääse mukaan, mutta ihan hyvältä näyttää.

Cocks pelasi elokuun lopulla kovatasoisen turnauksen Bosniassa ja tämä antoi Kekin mukaan hyviä eväitä kaudelle niin kotimaan kentillä kuin euroliigassakin, jossa Cocksilla on edessä vähintään kymmenen ottelun urakka.

– Se turnaus antoi aika paljon. Tietysti peli on siellä päin vähän erilaista kuin täällä tai naapurimaissa. Neljä peliä pelattiin korkeaa, aktiivista, fyysistä puolustusta vastaan, missä ei ollut tilaa eikä aikaa miettiä mitään ylimääräistä. Se oli hyvä saada tuohon väliin ajatellen myös tulevia europelejä, jossa vastustajat voivat tulla mistä tahansa.

Tavoitteita kaudelle Kekki ei peittele millään tavoin. Vain mestaruus kelpaa Cocksille.

– Ei kai kotimaan kentillä tavoitteista kukaan edes ole useampaan vuoteen ääneen puhunut. Onhan se ihan selvää, että tuollaisella satsauksella jota seura tekee, ei voi olla tavoitteena kuin voittaa kaikki pelit – kotimaassa, Kekki lataa.

– Euroliigan osalta katsotaan sitten 30.9. arvonnan jälkeen tavoitteet. Toivottavasti saataisiin ainakin Benna Helanderin Rhein-Neckar Löwen samaan lohkoon, uskon että he karsintojen kautta kahlaavat jatkoon. Niitä tavoitteita mietitään kuitenkin vasta sitten.

Cocks

kaudella 2020-21: runkosarjan 2., ylemmän jatkosarjan 1., voitti välierissä GrIFK:n otteluvoitoin 3-0, voitti finaaleissa Dickenin otteluvoitoin 3-0.
kotiareena: Cocks Areena, Riihimäki

Tulleet pelaajat:
+ Adrian Tenghea (CSM Fagaras, ROM)
+ Joakim Angjelovski (RK Vardar, MKD)
+ Özgür Sarak Trimo (Trebnje, SLO)
+ Onur Ersin (Besiktas, TUR)
+ Josip Buljubasic (Besiktas, TUR)

Lähteneet pelaajat:
– Ignacy Bak (Quadsia, KUW)
– Giedrius Morkunas (VHC Sviesa, LTU)
– Aliaksandr Tsitou (HIFK)
– Evgeny Semenov (HIFK)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk