Kohti kautta: BK-46

BK-46 lähtee alkavaan kauteen allaan pronssimitalit viime keväältä. Tavoite on nyt pistää vielä paremmaksi.

BK on nostettu alkavalla kaudella kakkossuosikiksi Cocksin jälkeen ja lisämotivaatiota tuo kitkerä välierätappio Dickenille viime kaudella. Karjaalaiset olivat jo toinen jalka finaalissa, mutta tyytyminen oli lopulta pronssiotteluihin.

– Totta kai jäi vähän hampaankoloon, mutta ihan emme pystyneet ratkaisemaan, vaikka johdimme jo 2-0 otteluissa. Toivottavasti tällä kaudella pystytään parempaan, BK:n päävalmentaja Andreas Rönnberg sanoo.

Katettakin toiveelle on, sillä BK on pystynyt vahvistamaan joukkuetta hyvillä täsmähankinnoilla. Etunenässä Oscar Kihlstedt palasi Karjaalle ja kokenut maalivahti Rony Léven siirtyi SIF:sta.

– Vaikka menetimme 3-4 aika tärkeää pelaajaa, olemme pystyneet hyvin hankkimaan vahvistuksia näille pelipaikoille. Olen erittäin tyytyväinen HC Tallinnista tulleeseen Markus Viitkariin, joka vahvistaa meitä selvästi sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

– Meillä on myös enemmän leveyttä 9 metrissä, mikä oli vähän ongelma viime kaudella, kun tuli loukkaantumisia.

Oman mausteensa karjaalaisten kauteen tuovat myös pitkästä aikaa edessä olevat eurocup-ottelut, joiden Rönnberg uskoo antavan vain lisämotivaatiota.

– Luulen että kaikki nuoret pelaajat haluavat pelata myös tällaisia otteluita. Toivotaan että pystymme sielläkin esiintymään hyvin ja ottamaan muutaman voiton.

Yksi muutos viime kauteen nähden on se, että yleisöä pääsee jälleen katsomoihin. Tästä saatiin esimakua jo cupin ottelussa ja Rönnbergin mukaan etenkään kotiyleisön tuomaa tukea ei voi väheksyä lainkaan.

– Kyllähän se meille merkitsee aika paljon, että yleisöä on paikalla. Toivotaan että tämä myös pysyy näin.

BK-46

kaudella 2020-21: runkosarjan 3., ylemmän jatkosarjan 2., hävisi välierissä Dickenille otteluvoitoin 2-3, voitti GrIFK:n pronssiottelussa yhteismaalein 60-54.
kotiareena: Karjaan Urheiluhalli

Tulleet pelaajat:
+ Oscar Kihlstedt (HK Varberg, SWE)
+ Rony Léven (SIF)
+ Markus Viitkar (HC Tallinn, EST)
+ Roy Lindqvist (BK-46 Akademi)
+ Marcus Ojala (BK-46 juniorit)

Lähteneet pelaajat:
– Kenneth Dahlberg
– Linus Lindberg (HK Varberg, SWE)
– Nicholas Mavrostomos
– Robin Sjöman
– Oscar Snellman
– Stefan Trpshevski (GRK Tikves 2014, MKD)
– André Udd

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk