SM-liigakausi käyntiin viikonloppuna neljällä ottelulla

SM-liigakausi käynnistyy viikonloppuna 11.-12. syyskuuta ja edessä on kahdeksan joukkueen kaksinkertainen runkosarja, minkä jälkeen pelataan jatkosarjat seitsemän joukkueen voimin ja sen jälkeen pudotuspelit.

Avausviikonloppuna pelataan neljä ottelua, joista kolme lauantaina ja yksi sunnuntaina. HC Tallinn on tulessa heti kahdesti kohdaten lauantaina kotonaan SIF:n ja perään sunnuntaina BK-46:n.

Joukkueissa on tapahtunut kesän aikana jonkin verran muutoksia ja miten nämä näkyvät voimasuhteissa, nähdään kauden edetessä. Hallitseva mestari Cocks lähtee kauteen kuitenkin suurimpana suosikkina, eikä suosikkiasemaa mitenkään kielletä Riihimäelläkään.

– Ihan hyvältä näyttää, vaikka hiukan taiteilemista on 13 pelaajalla pelata kuusi vastaan kuusi harjoituksissa. Ei kai meillä kotimaan kentillä ole kukaan ääneen puhunut tavoitteista muutamaan vuoteen. Näillä satsauksilla joita seura tekee, ei voi olla muuta tavoitetta kuin voittaa kaikki pelit kotimaassa, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki sanoo suoraan.

Ennakkoveikkailuissa Cocksin kovimmaksi haastajaksi nousee viime kaudella pronssimitalit voittanut BK-46.

– Vaikka menetimme 3-4 pelaajaa, olemme päässeet aika hyvin vahvistamaan juuri niitä pelipaikkoja. Meillä riittää ringissä leveyttä etenkin yhdeksässä metrissä enemmän kuin viime kaudella, luonnehtii karjaalaisten päävalmentaja Andreas Rönnberg.

Viime kauden toinen finalisti Dicken on puolestaan selvästi nuorentuneella joukkueella jonkinlainen musta hevonen.

– Viime vuoden finaalien avauksesta neljä miestä on poissa ja muutama lisää päälle, niin se muuttaa kyllä meidän tilannettamme melkoisesti. Seuran linjan mukaan olemme nostaneet omia junioreita ja akatemiapelaajia, mutta prosessi etenee tässä vähitellen. Tästä johtuen meidän tavoitteemmekin ovat ehkä vähän erilaiset kuin viime kaudella, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg muotoilee ja heittää suosikin paineet Riihimäen ja Karjaan suuntaan.

– Cocks ja BK ovat selkeästi mitalisuosikit, muut tulevat sitten perästä.

Mitalipeleihin tähtäävät toki muutkin joukkueet. Niin Grankulla IFK, Sjundeå IF, HIFK kuin ÅIFK:kin ilmoittavat suoraan tavoittelevansa paikkaa välierissä ja kun viime kaudella pisteittä jäänyt Tallinnkin on vahvistumassa aivan kauden kynnyksellä ja tarjoaa tiukan haasteen suomalaisjoukkueille, panoksia riittää heti runkosarjan avausotteluista lähtien.

SM-liiga viikonloppuna:

Lauantai 11.9.:
14.00 ÅIFK – Cocks
16.00 Dicken – HIFK
18.00 HC Tallinn – SIF

Sunnuntai 12.9.:
15.00 HC Tallinn – BK-46

Kaikki kauden ottelut suorina lähetyksinä SolidSportilta.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk