Kohti kautta: GrIFK

Viime kaudella välieriin saakka yltänyt GrIFK tähyää korkealle alkavallakin kaudella. Granin kausi alkaa hiukan muita joukkueita myöhemmin vasta syyskuun puolivälin jälkeen.

Kauniaislaisten pelaajalistalla muutoksia on melkoisesti. Päävalmentaja Mikael Källman on ryhmäänsä kuitenkin tyytyväinen. Valmistautuminen kauteen ei ole ollut kuitenkaan ihan helpoin mahdollinen, kun koko ryhmää on ollut vaikea saada koolle.

– Ollaan saatu vahvistuksia, Patrik Roslander maaliin ja Carl Weurlander ovat molemmat meille kovia vahvistuksia, Källman toteaa.

Uusia nimiä on paljon myös omista nuorista nostettuna. Liikoja Källman ei – vielä – nuorten varaan kuitenkaan laske.

– Aikaista sanoa mitä nuoret pelaajat tuovat joukkueeseen. Daniel Timmermann ja Alexander Qvist toki olivat mukana jo viime kaudella, mutta nyt esimerkiksi Qvistin osalta armeija hankaloittaa osallistumista varsinkin näin korona-aikana paljon. On siellä muitakin lupaavia pelaajia, mutta he eivät ehkä vielä nouse niin esille – tulevaisuudessa varmasti.

Kauden kynnyksellä Grani kohtasi Suomen Cupissa BK-46:n ja tuloksena Karjaalla pelatusta ottelusta oli selkeä 14 maalin tappio. Källmanin mukaan ottelussa näkyi paitsi muutamat poissaolot, myös se, että Granin valmistautuminen kauteen on vielä hiukan vaiheessa.

– Turpaan tuli niin että tukka lähtee. Vastauksia saatiin todella paljon, Källman naurahtaa.

– BK on Cocksin ohella finaalisuosikki ja ellei ole parhaalla mahdollisella joukkueella jalkeilla erityisesti Karjaalla, niin näin käy. On meilläkin hyvä ryhmä, kun saamme kaikki pelaajat kasaan, eikä käy niin kuin viime keväänä, että avainpelaajat ovat sivussa.

Granin viime kausi oli syksyllä vaikea, mutta kevättä kohden oikea sävel löytyi kunnes välieriin joukkue joutui lähtemään pahasti siipirikkoisena loukkaantumisten takia ja Cocks jyräsi helposti Granin yli. Källman uskoo, että potentiaalia parempaankin on tällä kaudella.

– Jos niitä loukkaantumisia ei tule, niin pystymme haastamaan kenet vain hyvänä päivänä. Totta kai tarkoitus on mennä niin pitkälle kuin mahdollista.

GrIFK

kaudella 2020-21: runkosarjan 6., alemman jatkosarjan 1., voitti puolivälierissä SIF:n otteluvoitoin 2-1, hävisi välierissä Cocksille otteluvoitoin 0-3.
kotiareena: Kauniaisten Palloiluhalli

Tulleet pelaajat:
+ Patrik Roslander
+ Carl Weurlander (SIF)
+ Alexander Gumpler (GrIFK A-juniorit)
+ Aron Gumpler (GrIFK A-juniorit)
+ Sebastian Hernelahti (GrIFK A-juniorit)
+ Karim Mbembela (GrIFK A-juniorit)
+ Fredrik Parvinen (GrIFK A-juniorit)
+ Fredrik Von Troil (GrIFK A-juniorit)

Lähteneet pelaajat:
– Jonathan Berg (lopettanut)
– Patrik Johanson (lopettanut)
– Tommi Haverinen (lopettanut)
– Alexander Lång (lopettanut)
– Daniel Lång (välivuosi)
– Christoffer Sjöblom (lopettanut)
– Niki Tuominen (SIF)
– Ville Viljanen (lopettanut)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk