SM-liigan runkosarja loppusuoralle – neljä ottelua viikonloppuna

SM-liigassa pelataan joulunalusviikonloppuna neljän ottelun kierros ja runkosarjaa on sen jälkeen pelaamatta enää viisi ottelua.

Viikonloppu alkaa jo lauantaina alkuiltapäivästä HIFK:n isännöidessä HC Tallinnia ja päättyy sunnuntaina päivällä Dickenin ja HC Tallinnin kohtaamiseen. ÅIFK saa runkosarjan päätökseen osaltaan ja muillekin joukkueille jää enää 1-2 ottelua runkosarjaa pelaamatta.

Dicken, Cocks ja BK-46 ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa ja viimeisestä paikasta neljän parhaan joukossa kisaavat enää GrIFK ja HIFK, sillä viidentenä oleva HC Tallinn ei enää jatkosarjoissa ole mukana.

HIFK tarvitsee lauantaina HC Tallinnista voiton pitääkseen haaveet neljännestä sijasta elossa. Toisaalta pallo ylemmän jatkosarjan paikan osalta on tukevasti GrIFK:n käsissä, sillä HIFK:n ottelun tuloksesta riippumatta Grani varmistaa neljännen sijansa, mikäli ÅIFK kaatuu myöhemmin lauantaina.

Kauniaisten Luola on lisäksi ollut turkulaisille vuosien varrella se vihoviimeinen paikka, josta pisteitä on mukaan saatu. Pahimmillaan GrIFK on höyhentänyt kanarialintulauman vuonna 2017, jolloin ÅIFK poistui pääkaupunkiseudulta sivukujia pitkin ja vähin äänin 42-15 -tappio niskassaan. Lopputuloskin on karu, mutta puoliaikalukemat 20-3 on kuitenkin jotain aivan käsittämätöntä. Tiukkaakin on toki ollut, vuosi sitten Grani voitti viimeisen sekunnin maalilla 21-20.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Samppalinnassa ja molemmilla kerroilla Grani on ottanut varsin selvän voiton. Pre-seasonilla pelatussa IFK-turnauksessa GrIFK oli parempi maalein 33-29, SM-liigan runkosarjan ottelu kolme viikkoa sitten päättyi vieraille 34-27.

Lauantaina iltapäivällä Karjaalla puolestaan käydään koitos, jolla on iso merkitys sijoituksiin runkosarjan kärjessä. BK-46 tarvitsee käytännössä voiton Cocksista pystyäkseen vielä haastamaan riihimäkeläiset ja Dickenin kamppailussa kahdesta kärkisijasta.

BK pääsee otteluun hyvällä itseluottamuksella kaadettuaan viikolla cupin välierässä Dickenin vakuuttavan esityksen jälkeen. Ilonaihe karjaalaisille oli myös selkävaivoista kärsineen Nico Rönnbergin paluu pelaavaan kokoonpanoon.

– Jos kyseessä olisi ollut vähemmän tärkeä ottelu, hän tuskin olisi pelannut, mutta nyt hän itse halusi pelata. Se oli hyvä, joskin hiukan puolitehoinen hän oli. Katsotaan nyt miten edetään seuraavissa otteluissa, BK-luotsi Andreas Rönnberg totesi Västra Nylandille.

Dicken puolestaan hakee sunnuntaina HC Tallinnia vastaan paluuta voittojen tielle. Lauttasaarelaiset ovat sarjataulukon kärjessä, mutta varaa lipsumisiin ei ole. HC Tallinn on osoittanut pystyvänsä haastamaan kenet vain, tosin nyt joukkueella on alla kova koitos lauantailta, mikä saattaa hiukan painaa jaloissa.

SM-liiga viikonloppuna:
La 18.12. klo 13.30 HIFK – HC Tallinn
La 18.12. klo 16.00 GrIFK – ÅIFK
La 18.12. klo 16.00 BK-46 – Cocks (VeikkausTV)
Su 19.12. klo 12.15 Dicken – HC Tallinn (VeikkausTV)

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk