HC Tallinn haki niukan voiton HIFK:sta

HIFK ja HC Tallinn kävivät lauantaina tiukan kamppailun, joka päättyi vieraiden niukkaan voittoon.

Ottelu alkoi hyvin tasaisena, eikä isompaa eroa syntynyt missään vaiheessa avausjaksoa. HIFK oli hienoisessa etulyöntiasemassa jakson puolivälissä ja sen jälkeen, mutta taukoa kohden HC Tallinn kuroi eron kiinni ja tauolle mentiin maalin vierasjohdossa.

Vieraiden vahva ote jatkui tauon jälkeen ja ero kasvoi jo viiteen maaliin. HIFK kiristi kuitenkin vielä aivan tuntumaan, mutta HC Tallinn piti kiinni johtoasemastaan sitkeästi ja vei ottelun nimiinsä niukasti maalin erolla HIFK:n hukattua 7 metrin heiton viime sekunnilla.

Tulos merkitsi samalla sitä, että HIFK ei voi enää yltää ylempään jatkosarjaan.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli kehui ottelua kokonaisuutena, mutta tappio toki harmitti.

– Tänään kentällä oli kaksi tasaista jengiä, jotka molemmat pelasivat hyvän ja jännittävän taistelun. Omaa peliä haittasi taas heikko 10-minuuttinen, mutta haluan kiittää joukkuetta tsemppaamisesta vielä toisen jakson lopussa, Horelli sanaili.

– Kevätkaudella yritetään saada voitto tällaisista peleistä, HIFK toivottaa hyvää joulua kaikille.

HC Tallinnin päävalmentaja Bo Ǿstergaard oli esitykseen – ja tulokseen – tyytyväinen.

– Pelasimme järkevän ottelun, tiesimme että erityisesti puolustus on tänään tärkeää. Joukkueesta puuttui pelaajia, mutta korvaavat pelaajatkin onnistuivat hyvin lyhyestä harjoittelusta huolimatta. Halusimme voittaa täällä edellisen tasapelin jälkeen, ja nyt voin kiittää pelaajia hyvästä asenteesta, Ǿstergaard summasi.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin kuittasi kymmenen maalia heittänyt HC Tallinnin Uladzislau Barylau, joka oli samoilla linjoilla valmentajansa kanssa.

– Joukkue pelasi tänään hyvin ja saavutimme tavoitteemme. Puolustaminen onnistui hyvin ja varmisti meille tärkeän voiton.

HIFK – HC Tallinn 31-32 (15-16)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Vladimir Knopinskii 9, Viktor Grönmark 6, Dejan Karan 5 (2), Viktor Gruzinskii 4, Oscar Udd 3, Joel Hagström 2, Samuli Vihavainen 1, Antti Koskela 1
HC Tallinn: Uladzislau Barylau 10, Oleksii Shcherbak 7, Kaspar Lees 6 (3), Kalev Kütt 3, Martti Viitkar 2, Karl Kramm 2, Karmo Harju 2

Tähtipelaajat
Uladzislau Barylau HC Tallinn 3
Viktor Grönmark HIFK 2
Oleksii Shcherbak HC Tallinn 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Antti Koskela 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min, Viktor Gruzinskii 1 x 2 min
HC Tallinn: Kalev Kütt 1 x 2 min, Oleksii Shcherbak 1 x 2 min, Uladzislau Barylau 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 51

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk