Cocks kaatoi Dickenin ja kruunattiin mestariksi

Riihimäen Cocks on käsipallon Suomen mestari vuosimallia 2021. Cocks otti kolmannen ja ratkaisevan finaalivoiton Dickenistä lauantaina tiukan ottelun jälkeen.

Alkuminuuttien jälkeen Cocks otti hienoisen otteen kamppailusta ja meni muutaman maalin johtoon. Parhaimmillaan kotijohto oli neljä maalia, mutta Dicken pysyi hyvin tuntumassa ja imi eron miltei umpeen ennen taukoa.

Tauon jälkeen ottelu eteni erittäin tasaisena. Dicken ei käynyt kertaakaan johdossa, mutta Cocks ei myöskään saanut kahta maalia suurempaa kaulaa aikaiseksi. Viimeisen kymmenminuuttisen alussa Cocks pääsi kuitenkin kolmen maalin johtoon ja vaikka Dicken kiri vielä maalin päähän, Cocks sinetöi voittonsa ja mestaruutensa Teemu Tammisen maalilla päätössekunnilla.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki näki, ettei esitys ollut joukkueelta paras mahdollinen, mutta lopputulos oli nyt tärkein.

– Hermoiltiin hyökkäyksellä melkein peli pois lähes 60 minuutin ajan. Lopputulokseen ollaan tyytyväisiä. Puolustus riittää kuten sanoin puoliajalla, mutta vissiin tämä kolmas peli oli kova ja hermoilu jatkui. Tyytyväinen olen, Kekki summasi.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg ei lähtenyt selittelemään.

– Onnittelut Cocksille. Tehtiin kaikkemme, Monnberg tuumi.

Ratkaisuottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuittasi tililleen Cocksin Teemu Tamminen.

– Hyvä lopetus kaudelle. Kiitos taustajoukot ja fanit. Toivottavasti ensi kauden peleissä nähdään faneja katsomossa, Tamminen sanaili.

Mestaruus on Cocksille kaikkiaan 12.

3. finaali:
Cocks – Dicken 27-25 (12-11)
Cocks mestari otteluvoitoin 3-0.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Cocks: Teemu Tamminen 11 (2), Djordje Djekic 5, Vitalie Nenita 3, Srdjan Mijatovic 3, Davor Basaric 2, Bojan Zupanjac 1, Roni Syrjälä 1, Yury Lukyanchuk 1
Dicken: Ian Martin 6 (2), Max Granlund 6, Tadas Stankevicius 5, Oskar Monnberg 3, Anton Rémy 2, Filip Söderlund 1, Joacim Broman 1, Benny Broman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Teemu Tamminen Cocks 3
Djordje Djekic Cocks 2
Ian Martin Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Cocks: Davor Basaric 1 x 2 min, Evgeny Semenov 1 x 2 min, Teemu Tamminen 1 x 2 min
Dicken: Ian Martin 1 x 2 min, Max Granlund 1 x 2 min, Tadas Stankevicius 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 0

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk