BK-46 vei pronssimitalit nimiinsä

SM-liigan pronssimitaleiden kohtalo ratkaistiin Karjaalla lauantaina ja mitalit ripustettiin lopulta vahvan lopun pelanneen BK-46:n kaulaan.

Otteluun lähdettiin tasatilanteesta keskiviikkona Kauniaisissa pelatun avausottelun myötä ja pelin henki oli sikäli selvä: lauantain ottelun voittaja vie pronssin nimiinsä.

GrIFK aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi jo viiden maalin johtoon ennen kuin BK-46 sai juonesta kiinni ja kuroi eron nopeassa tahdissa umpeen. Avausjakso eteni tasaisena, kunnes tauon alla BK-46 sai nykäistyä pienen eron.

Toisella jaksolla Grani oli vielä maalin tuntumassa jakson puolivälissä, mutta tämän jälkeen isännät alkoivat tehdä kaulaa ja ottelu alkoi saada ratkaisuaan. Grani roikkui tuntumassa loppuun saakka, mutta ei pystynyt enää uhkaamaan karjaalaisten voittoa.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg oli voittoon tyytyväinen, mutta myönsi ottelussa olleen vaikeuksiakin.

– Tehtiin ottelu vähän vaikeaksi, varsinkin pelin ensimmäistä viisitoista minuuttia olivat vaikeita. Meillä on edelleen vaikeata kuusi vastaan kuusi pelissä. Onneksi seitsemän-kuusi peli toimi meiltä suhteellisen hyvin tänään, Rönnberg totesi.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman näki selkeät ratkaisun avaimet.

– Tänään mielestäni maalivahtipeli ratkaisi ottelun. Sen lisäksi BK:lla oli hieno kapellimestari seitsemän-kuusi pelissä nimeltään Nico Rönnberg.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan palkinnon ja kolme LähiTapiola-tähteä kuittasi BK:n Miska Henriksson, joka oli tyytyväinen esitykseen verrattuna keskiviikon ensimmäiseen kohtaamiseen.

– Meillä oli sata kertaa parempi asenne tässä ottelussa. Pelattiin joukkueena ja voitettiin joukkueena. Sen lisäksi tahtotila oli meillä korkea.

2. pronssiottelu:
BK-46 – GrIFK 33-27 (15-12)
Pronssimitalit BK-46:lle yhteismaalein 60-54.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
BK-46: Sebastian Säkkinen 7 (2), Miska Henriksson 5, Nico Rönnberg 4, Linus Lindberg 4, André Udd 3, Oliver Nordlund 3, Kenneth Dahlberg 3, Nicholas Mavrostomos 2, Linus Sjöman 1, Jonathan Ekman 1
GrIFK: Robin Granlund 9 (3), Alexander Qvist 8 (1), Daniel Lång 2, Miro Koljonen 2, Fredrik Forss 2, Erik Åkermarck 1, Ville Viljanen 1, Atte Pakarinen 1, Kalle Kankaanpää 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Miska Henriksson BK-46 3
Alexander Qvist GrIFK 2
Kenneth Dahlberg BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Linus Lindberg 1 x 2 min, Nico Rönnberg 1 x 2 min, Robin Sjöman 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia
GrIFK: Fredrik Forss 1 x 2 min, Miro Koljonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Mikael Lindroos

Yleisöä: 0

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk