Cocks haki voiton Tallinnasta

Kautta aikain ensimmäinen Virossa pelattu SM-liigan ottelu päättyi sunnuntaina Cocksin voittoon HC Tallinnista.

Tallinn avasi ottelun räväkästi ja meni 3-0-johtoon. Cocks pääsi nopeasti mukaan peliin ja siirtyi avausjakson puolivälin alla ensi kertaa johtoasemaan. Ero kävi jo neljässä maalissa, mutta Tallinn pääsi kaventamaan tauon alla.

Tauon jälkeen ottelu eteni Cocksin muutaman maalin johtoasemassa. Vielä jakson puolivälissä Tallinn oli kahden maalin tuntumassa, mutta sen jälkeen Cocks alkoi repiä lisää etumatkaa ja vei pisteet lopulta varmasti matkaansa.

Tallinnin päävalmentaja Risto Lepp oli varsin tyytyväinen esitykseen tappiosta huolimatta.

– Kiitos Cocksille ja onnittelut voitosta, he ovat todella hyvä joukkue. Olen ylpeä siitä, että pelasimme hyvin ja taistelimme loppuun saakka huolimatta siitä, että meillä oli alla Viron liigan peli eiliseltä ja pelaajien jalat hiukan raskaita, Lepp sanaili.

Cocksin virkaveli Boris Dvorsek oli hänkin tyytyväinen, mutta lähinnä vain tulokseen.

– Tulimme hakemaan täältä voittoa ja saimme sen. En ole kuitenkaan peliin tyytyväinen, Dvorsek totesi.

– Tallinn hävisi ottelun, mutta heidän pelaamisensa oli järkevämpää. Meidän pelaajillamme ei ollut pää mukana ottelussa – heidän pitäisi olla ammattilaisia, mutta tänään he eivät olleet. Haluan kiittää Tallinnia, joka pelasi hyvän pelin ja oli mukava olla ensi kertaa täällä.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vieneellä Teemu Tammisella oli hiukan selitystäkin tarjolla.

– Tämä oli kova peli, koska tulimme tänne suoraan laivalta. Tallinn pelasi hyvin ja me emme olleet parhaimmillamme. Se näkyy myös tuloksessa.

HC Tallinn – Cocks 26-32 (15-17)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Tallinn: Marek Karu 7, Mikk Pinnonen 5, Kaspar Lees 5 (1), Markus Oliver Mädo 3 (2), Rauno Aus 3, Markus Viitkar 2, Rauno Kopli 1
Cocks: Teemu Tamminen 8 (4), Yury Lukyanchuk 6, Djordje Djekic 6, Ivan Mosic 4, Vitalie Nenita 2, Ignacy Bak 2, Stefano Arcieri 2, Bojan Zupanjac 1, Sandro Samardzic 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Teemu Tamminen Cocks 3
Marek Karu Tallinn 2
Djordje Djekic Cocks 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Tallinn: Markus Viitkar 1 x 2 min, Mikk Pinnonen 1 x 2 min, Rauno Kopli 1 x 2 min
Cocks: Evgeny Semenov 1 x 2 min, Yury Lukyanchuk 2 x 2 min

Erotuomarit: Johan Skogberg – Sami Kinnari

Yleisöä: 90

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk