BK-46 ja Dicken ratkovat cupin mestaruuden

Käsipallovuosi kotimaassa huipentuu sunnuntaina 22.12., kun BK-46 ja Dicken ratkaisevat Suomen Cupin mestarin vuosimallia 2019.

Cupin finalistit eivät ole sikäli yllätys, että BK-46 ja Dicken pitävät hallussaan kahta kärkisijaa myös SM-liigassa syksyn jälkeen. Joukkueet ovat kohdanneet syksyllä kertaalleen ja Dicken vei kotonaan Pirkkolassa lokakuussa pelatun ottelun nimiinsä niukasti 29-27.

Dicken raivasi tiensä finaaliin kaatamalla välierässä suhteellisen vaivatta paikallisvastustaja HIFK:n. BK-46 sen sijaan sai urakoida jatkoaikoja myöten ennen kuin Cocks kaatui välierässä.

BK:n pelaajavalmentaja Andreas Rönnbergillä on ollut ongelmia polvensa kanssa ja edessä on vielä tämän vuoden puolella pieni operaatio, jossa polvesta poistetaan luunpalanen. Nähdäänkö Rönnberg kentällä cupin finaalissa, on vielä kysymysmerkki.

– Minähän jätin väliin Cocks-ottelun keskiviikkona, enkä tiedä sunnuntain osalta. Luultavasti tilanne ei pahene pelaamisesta, mutta kipeää se tekee. Täytyy katsoa miltä tuntuu harjoituksissa, Rönnberg sanoo Västra Nylandille.

– Kivut polvessa ovat kuitenkin pitäneet minut sivussa kentältä syksyn mittaan, enkä ole pystynyt myöskään harjoittelemaan kovin hyvin.

BK-46 on voittanut Suomen Cupin aiemmin 11 kertaa, Dickenillä cupin mestaruuksia on tilillään kolme.

Cupin finaali Karjaan Urheiluhallissa alkaa sunnuntaina kello 18.30 ja sitä voi seurata myös suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk