ÅIFK haki selvän voiton Paraisilta

SM-liigan syksy saatiin päätökseen perjantaina, kun PIF ja ÅIFK kohtasivat Paraisilla. Pisteet lähtivät vieraiden matkaan selkein numeroin.

Isäntäjoukkue PIF pysyi vieraiden kyydissä kohtuullisesti avausjakson ensimmäisen puolikkaan, mutta tämän jälkeen ÅIFK alkoi kasvattaa eroa ja oli taukoon mennessä raapinut jo kahdeksan maalin etumatkan.

Toisella jaksolla ero kasvoi nopeasti yli kymmeneen osumaan ja ottelu oli tukevasti ÅIFK:n hallussa.  Jakson puolivälissä eroa oli jo 13 maalia ja vaikka PIF lopussa pääsi vähän kaventamaankin, ei ottelun voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

PIF:n luotsi Michael Lindblom oli esitykseen kaikkineen pettynyt.

– Pakettimme hajosi melko varhaisessa vaiheessa ja hermostuimme tuomareihin. Silloin otteluista tulee vaikeita. Emme oikeastaan missään vaiheessa päässeet vauhtiin ja puolustuspäässä oli isoja ongelmia, Lindblom mietti.

ÅIFK-valmentaja Robin Karlsson tuntemukset olivat arvattavastikin huomattavasti valoisammat.

– En voi kuin olla tyytyväinen, loimme hyvin paikkoja ja Aku Kuusisto maalissa pelasi hyvän ottelun. Odotin tasaisempaa ottelua, mutta meidän puolustus oli todella vahva tänään.

Kuusisto veikin ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä nimiinsä.

– Pidimme omaa tempoa yllä ja jätkät pelasivat hyvin puolustuksessa, kaikki kunnia heille, Kuusisto kiitteli.

PIF – ÅIFK 21-31 (7-15)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
PIF: Aleksandar Trenchevski 6, Aleksa Veselinovic 4, Valter Lehtinen 3, Ilija Krstevski 3, Viktor Gruzinskiy 3, Fredrik Lunden 2
ÅIFK: Alexander Nystén 8 (3), Isak Lehvonen 5, Andreas Nyström 4, Valter Georgs 4, Elias Nyman 3, Oscar Berglund 3, Santeri Maijala 2, Peik Sjöblom 1, Robin Karlsson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Aku Kuusisto ÅIFK 3
Alexander Nystén ÅIFK 2
Oscar Berglund ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Aleksandar Trenchevski  1 x 2 min, Andreas Eriksson  suora punainen kortti, Fredrik Lunden  2 x 2 min, Valter Lehtinen  1 x 2 min
ÅIFK: Oscar Berglund 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 288

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk