PIF jyräsi yli HC HIK:n

SM-liigakarsinnan ykkösen ja nelosen ero tuli selvästi esille maanantaina, kun PIF kaatoi kotonaan kapealla ringillä matkassa olleen HC HIK:n suorastaan murskaavin lukemin.

Ottelun käsikirjoitus tuli nopeasti selväksi, kotijoukkue PIF otti otteen haltuunsa ja oli jo ennen avausjakson puoltaväliä repäissyt 8-1-johdon. Peli hiukan tasaantui tämän jälkeen, mutta eroa isäntien hyväksi oli tauolle mentäessä jo kymmenen maalia.

Tauon jälkeen PIF venytti etumatkaansa entisestään ja ottelussa ei enää varsinaisesti voitosta kamppailtu. Toisen jakson puolivälissä numerot olivat murskaavat 26-9 ja lopussa HIK sai vähän kaunisteltua omia maalilukemiaan, mutta ero pysyi selvänä.

PIF:n päävalmentaja Peter Söderlund oli pahoillaan siitä, että HC HIK joutui otteluun perin siipirikkoisena.

– Tällainen ottelu tällä kertaa, kun vastustajalla oli monta pelaajaa sairaana. Kaikki saivat peliaikaa ja Markus Mattila maalissa pääsi loistamaan.

– Olemme voiton myötä vähintään kakkosia, mutta meillä on vaikein vierasottelu seuraavana edessä, Söderlund viittasi HK Pötsin kohtaamiseen.

HC HIK:n luotsi Fredrik Karlsson joutui toteamaan, että keinot olivat vähissä.

– Meillä oli kolme pelaajaa kuumeessa ja kun rinki on muutenkin kapea, menee hankalaksi. Meillä oli vain kaksi varsinaista 9 metrin pelaajaa mukana ja useat pelaajat joutuivat pelaamaan oudoilla pelipaikoilla, Karlsson selvitti.

– Kausi on ollut raskas.

PIF – HC HIK 34-16 (15-5)

Maalintekijät
PIF: Sebastian Fagerlund 10, Aleksa Veselinovic 6, Fredrik Lunden 4, Jane Jancev 4, Samuel Alexandersson 4, Joel Tunturi 2, Daniel Söderlund 2, Ilija Krstevski 2
HC HIK: Robert Bäckman 8, Anton Rejström 3, Fredrik Häggroth 3, Roy Lindqvist 2

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Joel Tunturi 1 x 2 min, Samuel Alexandersson 2 x 2 min
HC HIK: Francesco Lodato suora punainen kortti, Robert Bäckman 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Volodymyr Filonenko

Yleisöä: 167

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk