Dickenille niukka 27-28-tappio Madeiralla

Dickenin ja AM Madeira Andebol SAD:n välisen EHF Challenge Cupin puolivälierän otteluparin ensimmäinen osa pelattiin sunnuntaina Funchalissa.

Dicken sai otteluun erittäin hataran alun, kun jo 10 minuutin pelin jälkeen isännät johtivat viidellä maalilla ja Björn Monnbergin oli käytettävä ensimmäinen aikalisänsä. Tästä alettiin pikkuhiljaa saada juonesta kiinni, ja ero pidettiin 4-5 maalissa aivan jakson loppuhetkille asti, kun ero oli kavennettu vain kolmeen maaliin.

Madeiran jakson lopun aikalisä tuotti kuitenkin tulosta, ja isännät tekivät erittäin nopeaan tahtiin kolme maalia putkeen, kasvattaen taukojohdon pahannäköiseen 15-9 lukemaan.

Madeira jatkoi hyviä otteitaan toisen jakson ensimmäiset 10 minuuttia, jolloin johto oli jo parhaimmillaan peräti kahdeksan maalin suuruinen. Tästä ei lauttasaarelaiset kuitenkaan lannistuneet, päinvastoin, sillä tasaisen varmasti ero alkoi kaventua. Max Granlund tasoittikin ottelun kymmenisen minuuttia ennen loppua lukemiin 22-22 ja ottelupari heräsi toden teolla henkiin.

Ottelussa edettiin tasatahtia loppuun asti, ja vaikka Madeira onnistuikin tekemään voittomaalin aivan lopussa, antaa 27-28-tappio Dickenille loistavat asetelmat lauantain kotiotteluun. Dickenin on siis voitettava joko kahdella maalilla, ja yhdellä maalilla mikäli pidetään Madeira alla 27 vierasmaalissa.

Ottelun suurin hahmo oli Max Granlund, joka teki hulppeat 9 maalia, Tadas Stankevicius onnistui maalinteossa viidesti, sekä onnistui myös hankkimaan useamman rankkarin Filip Söderlundin viimeisteltäväksi.

Ottelussa oli selkeästi havaittavissa pieni uupumus lauttasaarelaisleirissä, kun viimeiseen kahteen viikkoon pelejä on alla peräti viisi. Toki myös hermostuneisuutta oli mukana alun haparoinnissa, mutta joukkue osoitti jälleen kerran periksi antamattomuutensa ja sinnikkyytensä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk