HIFK haki pisteet Turusta

HIFK jatkaa sarjataulukon kärkipäässä haettuaan lauantaina iltapäivällä pisteet ÅIFK:lta vahvan toisen jaksonsa ansiosta.

Vierailija HIFK otti pelin haltuunsa alusta lähtien ja johti ottelua niukasti pitkään. ÅIFK pysyi kuitenkin hyvin tuntumassa ja nousi tauon kynnyksellä tasoihin ja käänsi tilanteen niukasti edukseenkin.

Toiselle jaksolle HIFK tuli kuitenkin vahvasti ja käänsi pelin nopeasti. Vierasjohto kasvoi pikkuhiljaa ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä HIFK oli jo seitsemän maalin karkumatkalla. ÅIFK ei saanut kunnon kiriä enää aikaiseksi ja HIFK piti varmasti johdostaan kiinni loppuun saakka.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson myönsi HIFK:n taktisen muutoksen ratkaisseen ottelun.

– Meillä oli ihan hyvä hyökkäys ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla peli tyssäsi täysin kun vastustaja vaihtoi puolustustyyliä 5+1 puolustukseksi. Uudet otteet keskiviikon peliin, Karlsson katsoi jo tulevaan.

HIFK-valmennuksesta Kenneth Bäcklund näki pienten muutosten lisäksi selkeän ryhtiliikkeen omiensa otteissa.

– Ensimmäisen puoliajan ensimmäiset viisi minuuttia meillä oli hyvä puolustus sekä hyökkäys, ja olimme jo karkaamassa johtoon. Parin virheen jälkeen päästimme kuitenkin Åbon mukaan peliin taas ja teimme pelistä itsellemme vaikean. Puolustus, maalivahtipeli tai kontraukset eivät onnistuneet, ja hyökkäsimme hyvin passiivisesti.

– Toisella puoliajalla ryhdistäydyimme, ja yhdeksän päästettyä maalia 30 minuuttiin auttoi meitä kääntämään pelin, Bäcklund analysoi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vienyt HIFK:n Ardo Puna oli tyytyväinen ennen kaikkea tulokseen.

– Hyvä että voitimme, tärkeät kaksi pistettä. Ensimmäisellä puoliajalla puolustus oli huono. Turussa on joka kerta vaikea pelata kun hallissa on kannustusjoukot paikalla ja hyvä fiilis.

ÅIFK – HIFK 24-31 (15-14)

Maalintekijät
ÅIFK: Christoffer Sjöblom 7, Alexander Nystén 4, Andreas Nyström 3, Wilhelm Hammarberg 3, Peik Sjöblom 2, Oscar Berglund 2, Elias Nyman 1, Isak Lehvonen 1, Albin Järvinen 1
HIFK: Ardo Puna 12, Niclas Ahlgren 7, Nikita Dolganov 4, Vladimir Knopinskii 3, Oscar Udd 2, Tom Lindström 1, Kristian Jansson 1, Johannes Bargum 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna HIFK 3
Kristian Jansson HIFK 2
Niclas Ahlgren HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Paavo Brummer 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min
HIFK: Ardo Puna 1 x 2 min, Vladimir Knopinskii 1 x 2 min, Vladimir Zhitnikov 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 158

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk