SM-liigassa superlauantai 15.12.

Miesten SM-liigassa on edessä todellinen superlauantai, kun täysi viiden ottelun kierros pelataan kokonaisuudessaan ja ottelut alkavat reilun kahden tunnin sisällä.

Lauantai käynnistyy kaimaseurojen kohtaamisella, kun ÅIFK saa vieraakseen HIFK:n. Turkulaiset hakivat edellisessä ottelussaan viikolla äärimmäisen tärkeät pisteet PIF:lta ja ovat nyt tiukasti kiinni jatkosarjapaikassa.

Hyvät tulokset viime otteluista nostavat myös itseluottamusta ja ylemmän jatkosarjan paikassa kiinni oleva HIFK ei ennakkosuosikin asemastaan huolimatta voi lähteä otteluun lainkaan puolivaloilla. Syyskuussa Helsingissä HIFK oli 11 maalia edellä, mutta samanlaisia lukemia tuskin lauantain nähdään ÅIFK:n päästessä kotiyleisönsä eteen.

SIF:n vierailu viikolla Riihimäellä ei odotetusti tuonut lisäystä pistepussiin, vaikka siuntiolaiset Cocksia tiukalla pitivätkin etenkin avausjaksolla.

– Pelasimme avausjaksolla 20-25 minuuttia hyvin ja ainakin teimme tästä ottelun Cocksille, mutta he olivat yksinkertaisesti parempia, SIF-luotsi Teddy Nordling ruoti Västra Nylandissa.

Lauantaina SIF pääsee kotihalliinsa ja vastaan asettuu PIF, jolla on paljon pelissä jatkosarjapaikkaa ajatellen. Syksyllä Paraisilla SIF oli parempi peräti 15 maalin erolla ja siuntiolaiset ovat suosikin asemassa ehdottomasti myös nyt.

Edelleen pisteittä oleva HC HIK saa vieraakseen GrIFK:n, joka pyrkii vielä mukaan taisteluun paikasta ylemmässä jatkosarjassa. HIK kärsi edellisottelussaan selkeän tappion HIFK:n vieraana, mutta hyviäkin hetkiä otteluun mahtui. Iso kysymysmerkki on edelleen loukkaantuneena ollut hankolaisten ykköstykki Nikola Zujic, jonka poissaolo on näkynyt selkeästi edellisotteluissa.

Karjaalla kärkisijoilla keikkuva BK-46 puolestaan isännöi sarjataulukon alemman viivan tuntumaan juuttunutta Atlas Vantaata. Vantaalaisten kausi ei ole ollut helppo, mutta edellisottelussaan Atlas osoitti osaamistaan pidettyään pitkään BK:n tavoin kärjessä olevaa Dickeniä. BK on kuitenkin kotonaan ollut todella vahva ja latonut maaleja yli 30 osuman keskiarvolla, joten ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä.

Lauantain viimeisenä otteluna nähdään todellinen huippukamppailu, kun Dicken ja Cocks iskevät yhteen Pirkkolassa. Ottelusta ei panosta puutu, sillä taistelu liigan kärkipaikasta käy erittäin kuumana. Kolmikko BK-46, Cocks ja Dicken ovat kaikki hävinneet yhden ottelun, ristiin keskenään, kun BK on voittanut Dickenin, Cocks BK:n ja Dicken Cocksin.

Lauttasaarelaiset veivät joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen varsin selkeästi Riihimäellä, mutta Cupin välierässä Cocks taas oli selkeästi vahvempi Pirkkolassa, lukemin 23-30. Cocksilla on takanaan melkoinen määrä otteluita syksyltä, mutta nyt pahin ruuhka on hellittänyt ja lataus varmasti kohdillaan lauantaina.

SM-liiga lauantaina 15.12.
14.00 ÅIFK – HIFK, Kanariefåglarna YouTube
15.00 SIF – PIF
16.00 HC HIK – GrIFK
16.00 BK-46 – Atlas Vantaa
16.15 Dicken – Cocks, HBL.fi

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk