GrIFK haki varmat pisteet PIF:lta

GrIFK palasi voittokantaan kreivin aikaan ajatellen taistelua paikasta ylemmässä jatkosarjassa kaadettuaan perjantaina vieraissa PIF:n varmasti.

Grani otti pelin haltuunsa alusta lähtien ja nykäisi nopeasti muutaman maalin kaulan. PIF ei kuitenkaan antanut periksi ja roikkui hyvin tuntumassa, kunnes tauon alla vieraat saivat hiukan lisää rakoa aikaiseksi.

Tauon jälkeen ero pysytteli viiden maalin tuntumassa, kunnes Granin 5-0-nykäisy jakson puolivälissä käytännössä ratkaisi ottelun. Loppu edettiin tasaväkisesti, mutta voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä.

PIF:n päävalmentaja Marko Brezic ihmetteli yllättäviäkin vaikeuksia joukkueen omassa pelaamisessa.

– Vierasottelussa Grania vastaan pelaajat olivat jotenkin rennompia, nyt oli pientä hermoiluakin havaittavissa, Brezic pohti.

– Taistelimme parhaamme mukaan, mutta vaikeaa oli. Heitimme usein hankalista paikoista ja paineen alla, heillä on todella vahva keskuspuolustus emmekä päässeet täysin vapaisiin paikkoihin. Hassatut seitsemän metrin heitot menevät keskittymisen piikkiin.

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman ei puhjennut ylisanoihin voiton myötä, vaikka hyvääkin otteluun mahtui.

– Saatiin puolustus hyvin toimimaan 5:1-taktiikalla ja saimme heidän hyökkäykset aisoihin. Ei tämä meiltä ollut virheetön suoritus, ja parannettavaa on paljon. Meillä on leveämpi rinki ja tältä sen pitääkin näyttää, Hagman naulasi.

Vakuuttavimman pelaajan kommentti tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vienyt Granin Patrik Lång nosti asenteen merkityksen esille.

– Loistava taistelu meiltä, tultiin oikealla asenteella. Tulimme tänään oikeasti pelaamaan ja se myös näkyi taululla. Tiesimme vastustajan vahvuudet ja suht’ hyvin pystyimme pelaamaan ne pois.

PIF – GrIFK 19-28 (10-15)

Maalintekijät
PIF: Fredrik Lunden 4, Jane Jancev 4, Aleksa Veselinovic 3, Alfons Alexandersson 3, Ilija Krstevski 2, Joel Tunturi 1, Robin Mattsson 1, Henric Berndtson 1
GrIFK: Nikola Zujic 5, Sami Silfver 5, Patrik Lång 5, Anthony Hellakoski 4, Alexander Lång 3, Miro Koljonen 2, Jasper Hellberg 2, Niclas Laurent 1, Patrik Johanson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Patrik Lång GrIFK 3
Nikola Zujic GrIFK 2
Alfons Alexandersson PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Ilija Krstevski 1 x 2 min
GrIFK: Patrik Johanson 1 x 2 min, Sami Silfver 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 231

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk