Dicken puolusti GrIFK:n aseettomaksi

Dicken haki lauantaina vakuuttavan vierasvoiton GrIFK:sta selvittyään isäntien vahvasta alkurynnistyksestä.

GrIFK avasi ottelun vahvasti ja johti reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen 5-1. Tämän jälkeen osat vaihtuivat kuitenkin täysin, Dicken paukutti peräti kahdeksan maalia peräjälkeen ja eteni sen myötä viiden maalin taukojohtoon.

Tauon jälkeen Dicken alkoi pikkuhiljaa kiskoa eroa suuremmaksi. Maalinteko oli Granille työn ja tuskan takana ja ero kasvoi jo kymmeneen maaliin. Samalla erolla Dicken myös lopulta vei ottelun nimiinsä.

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman näki puutteita olleen ennen kaikkea vastustajan maalin tuntumassa.

– Meidän täytyy ryhdistäytyä hyökkäyspelissä. Niin mies vastaan mies tilanteet kuin takaheitot täytyy toimia paremmin tämän tasoista joukkuetta vastaan.

– Aloitimme ottelun hyvin, hyvällä energialla, mutta kokonaisuutena hyökkäyspeli ei riittänyt Dickeniä vastaan. Epävarmuus hiipi puseroon ja ottelu menetettiin. Tiedämme ainakin mitä osa-aluetta omassa pelissä täytyy parantaa, Hagman ynnäili.

Dicken-luotsi Björn Monnberg näki kokonaisuuden toimineen suunnitellusti.

– Tänään pelattiin hyvällä maltilla niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Sitä kautta puolustus kesti hyvin ja voitettiin ottelu.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä napsinut Dickenin Filip Söderlund oli pitkälti samoilla linjoilla.

– Ottelun alku oli meiltä heikko. Onnistuttiin sitten pitämään pää kylmänä ja pelattiin niin kuin oli sovittu. Lopputulos oli oikein hyvä, Söderlund totesi tyytyväisenä.

GrIFK – Dicken 18-28 (8-13)

Maalintekijät
GrIFK: Anton Karlsson 5, Patrik Johanson 3, Jasper Hellberg 3, Erik Åkermarck 2, Benjamin Olsson 2, Jonathan Berg 2, Sami Silfver 1
Dicken: Filip Söderlund 6, Max Granlund 4, Benny Broman 4, Tadas Stankevicius 3, Joacim Broman 3, Gusten Montonen 2, Robin Granlund 2, Timmy Thor 1, Anton Rémy 1, Jukka Kamula 1, Niklas Kaitemo 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Filip Söderlund Dicken 3
Benny Broman Dicken 2
Anton Karlsson GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Jonathan Berg 1 x 2 min, Miro Koljonen 1 x 2 min, Sami Silfver 1 x 2 min
Dicken: Jukka Kamula 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Miro Korja

Yleisöä: 249

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk