SIF haki varman voiton HC HIK:sta

SIF haki kaksi pistettä lauantaina Hangosta odotetusti, joskaan isäntäjoukkue HC HIK ei antautunut taistelutta.

SIF aloitti ottelun vahvasti, mutta HIK pääsi nopeasti mukaan peliin. Avausjakso eteni kuitenkin vieraiden tahdissa. SIF:n johto oli parhaimmillaan jo kuusi maalia, mutta tauon alla isännät kutistivat eron kolmeen osumaan.

Tauon jälkeen HIK pyrki kirimään rinnalle, mutta SIF:n vietyä vajaan neliminuuttisen 5-0 ottelu alkoi kääntyä lopullisesti vieraille. Isännät eivät pystyneet enää venymään ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä SIF venytti johtonsa jo kymmeneen maaliin ja eteni varmasti voittoon.

HC HIK:n päävalmentaja Petter Forsström näki ottelussa paljon hyviäkin merkkejä.

– Tosi hyvä ensimmäinen puoliaika meiltä. Toisessa erässä tuli pieni huono jakso mistä me ei noustu, vähän saatiin ero kurottua lopussa, mutta ei se mikään lohtu ole, Forsström mietti.

SIF-luotsi Teddy Nordling näki joukkueensa lähteneen turhaan vastustajan tempoon mukaan.

– Me yritettiin ensimmäisellä puoliajalla pitää korkeaa tempoa ,mutta siinä ei onnistuttu, vaan vajottiin Hickenin vauhtiin. Siitä seuraamus oli se, että ei ihan pystytty keskittymään viimeistelyihin ja pelisuunnitelmaan. Toisessa erässä saatiin nämä osat kuntoon ja sillä tavalla ratkaistiin peli meidän eduksemme, sanoi Nordling.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut SIF:n Sten Maasalu oli astetta varauksettomammin tyytyväinen.

– Hyvä peli meiltä, erityisesti puolustus, pysyttiin pelisuunnitelmassa ja viedään kaksi pistettä Siuntioon, Maasalu tiivisti.

HC HIK – SIF 26-34 (12-15)

Maalintekijät
HC HIK: Nikola Zujic 9, Mathias Sandblom 7, Roy Lindqvist 4, Linus Sandblom 3, Tomi Puputti 1, Fredrik Häggroth 1, Tommy Gustafsson 1
SIF: Alexander von Numers 6, Christoffer Thor 6, Sten Maasalu 6, Eduard Zakharov 5, Fredrik Karlsson 5, Ott Varik 4, Carl Weurlander 1, Vincent Voutilainen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sten Maasalu SIF 3
Nikola Zujic HC HIK 2
Christoffer Thor SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HC HIK: Francesco Lodato 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia
SIF: Alexander von Numers 1 x 2 min, Eduard Zakharov 2 x 2 min, Edvin Voutilainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 175

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk