ÅIFK iski ratkaisevasti tauon molemmin puolin

ÅIFK tarrasi tiukasti seitsemänteen sijaan kaadettuaan keskiviikkona Atlas Vantaan tauon molemmin puolin osuneen tehojaksonsa ansiosta.

Kotijoukkue Atlas Vantaa hallitsi hienokseltaan ottelun alkuminuutteja, kunnes osat vaihtuivat hiukan ennen avausjakson puoliväliä. 23 minuutin pelin jälkeen oltiin kuitenkin jälleen tasalukemissa, kunnes ÅIFK nykäisi tauon alla pikavauhtia viiden maalin johdon.

ÅIFK jatkoi tauon jälkeen samaa tahtia ja ero oli nopeasti jo yhdeksän maalia. Atlas pääsi tämän jälkeen jälleen hiukan peliin mukaan, mutta ulosajot veivät isäntien viimeisetkin toiveet ja vieraat olivat sen myötä jo karanneet ratkaisevasti. ÅIFK:n voitto ei lopussa ollut enää uhattuna ja lukemat vieraiden eduksi kirjattiin selkeästi 60-minuuttisen päätteeksi.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio löysi useammankin selkeän syyn selvälle tappiolle.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme saaneet käytännössä yhtään torjuntoja, vaikka puolustus ajoittain toimikin. Hyökkäyspäässä meillä ei ollut riittävää malttia ja peliajatus siinä sitten katosi. Pallottomien pelaajien liike kohti maalia ei ollut tänään riittävää ja sitten oli siinä, Kallio summasi.

ÅIFK-luotsi Robin Karlssonin oli sen sijaan helppo iloita omiensa otteista.

– Hieno suoritus meiltä näin tärkeässä ottelussa. Otamme pisteet mielellämme mukaan. Keskuspuolustus toimi meillä todella hyvin ja heittäjät saatiin pidettyä kurissa.

– Ensimmäisen jakson loppu viisi minuuttia oli erittäin hyvä. Sama koskee myös toisen jakson alkua. Saimme repäistyä riittävän eron, jonka pidimme hyvin loppuun saakka, Karlsson ruoti ratkaisua.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vienyt ÅIFK:n Peik Sjöblom näki myös paljon positiivista esityksessä.

– Pidimme hyvää tempoa päällä ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli teknisiä virheitä, mutta tilanne korjaantui toisella jaksolla. Toinen jakso oli meiltä myös huomattavasti rennompaa tekemistä ja se näkyi tulostaululla. Keskuspuolustuksemme toimi oikein hyvin ja maalivahtipelimme oli ok, Sjöblom kertasi.

– Vieraspeliksi tämä oli oikein hyvä ja päästettyjen maalien määräkin kertoo onnistumisestamme.

Atlas Vantaa – ÅIFK 22-33 (12-17)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Tapio Laitinen 4, Niki Tuominen 3, Heikki Laitinen 3, Jani Kivinen 3, Samuli Vihavainen 2, Gheorghe Safronii 2, Milos Maksimovic 2, Jonathan Juslin 2, Jasse Kettunen 1
ÅIFK: Peik Sjöblom 8, Oscar Berglund 5, Elias Nyman 4, Albin Järvinen 4, Andreas Nyström 2, Wilhelm Hammarberg 2, Valter Georgs 2, Daniel Eriksson 2, Paavo Brummer 2, Alexander Nystén 1, Isak Lehvonen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Peik Sjöblom ÅIFK 3
Oscar Berglund ÅIFK 2
Albin Järvinen ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii 2 x 2 min, Heikki Laitinen 1 x 2 min, Samuli Vihavainen 1 x 2 min
ÅIFK: –

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 161

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk