PIF ja ÅIFK pistejakoon jännitysnäytelmässä

PIF ja ÅIFK taistelivat tasapäisesti tärkeistä pisteistä sunnuntaina Paraisilla ja pisteet jaettiin lopulta maalein 23-23.

Vierailija ÅIFK hallitsi avausjaksoa hienokseltaan, vaikka mitään isompaa eroa ei missään vaiheessa syntynytkään. PIF ei johtanut ottelua kertaakaan, mutta ÅIFK:nkaan johto ei käynyt yli kolmessa maalissa ja tauolla eroa oli maalin verran vieraiden eduksi.

Toisen jakson alussa ÅIFK oli jo repäisemässä pientä eroa, mutta PIF tuli takaisin peliin vahvasti Vlatko Tasevskin johdolla ja johti viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa puolestaan kolmella maalilla. ÅIFK kiri kuitenkin vielä rinnalle ja pystyi loppujen lopuksi viemään pisteen matkaansa.

PIF-luotsi Boris Dvorsek antoi varauksettoman kiitoksen runsaslukuiselle kotiyleisölle, joka siivitti joukkuetta, vaikkei peli parasta mahdollista ollutkaan.

– Meillä oli kahdeksas pelaaja kentän laidalla, yleisö kannusti upeasti. Tunnelma oli hyvä, peli ei ehkä niinkään. Olimme todella hermostuneita avausjaksolla ja hyökkäyksessä hosuimme hieman.

– Toisella puoliajalla aloimme juoksemaan ja Samuel Leandersson osoitti miten tärkeä pelaaja hän on meille. Nousimme kolmen maalin tappioasemasta kolmen maalin johtoon. Mielestäni meidän kaksi tyhmää kakkosta ratkaisi ottelun, muuten olisimme vieneet voiton, Dvorsek mietti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut PIF:n Markus Mattila harmitteli niin ikään lopun ulosajoja.

– Hieno tunnelma ja tällaisia derbypelien kuuluukin olla. Harmittaa nuo pari tyhmää jäähyä joissa vastustaja pääsi tasoihin. Siihen se kaatui, puolustus pelasi ihan hyvän pelin.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi oli pitkälle samoilla linjoilla. Tunnelmaa oli aihetta kiittää, mutta tulos jäi hiukan harmittamaan.

– Kiitokset yleisölle, tunnelma oli upea. Tulimme hakemaan voittoa ja sitä tarjottiin pariin kertaan, mutta menimme vaikeimman kautta ja teimme paljon helppoja virheitä molemmissa päissä. Tasuri oli meille ihan ok, meillä on pari pakkia loukkaantuneena ja monet joutuivat pelaamaan täydet 60 minuuttia, Qerimi totesi.

PIF – ÅIFK 23-23 (9-10)

Maalintekijät
PIF: Vlatko Tasevski 8, Fredrik Lunden 4, Krstevski Ilija 4, Daniel Söderlund 2, Robin Mattsson 1, Samuel Leandersson 1, David Kuzmanovski 1, Henric Berndtson 1, Samuel Alexandersson 1
ÅIFK: Andreas Nyström 6, Oscar Berglund 6, Christoffer Sjöblom 4, Santeri Maijala 3, Alexander Nysten 2, Isak Lehvonen 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Markus Mattila PIF 3
Oscar Berglund ÅIFK 2
Robin Mattsson PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Krstevski Ilija 1 x 2 min, Vlatko Tasevski 1 x 2 min
ÅIFK: Oscar Berglund 2 x 2 min, Santeri Maijala 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 457

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk