PIF avasi voittotilinsä

PIF nappasi kauden avausvoittonsa kukistamalla kotikentällään HC HIK:n 31-24 (14-12).

Kumpikin joukkue oli pisteittä ennen perjantain ottelua, joten panokset olivat korkealla. Kotijoukkue PIF sai otteluun paremman startin ja otti ottelussa kuskin paikan. HIK roikkui koko ajan muutaman maalin sisällä, mutta ei missään vaiheessa päässyt rinnalle.

Toisella puoliajalla HIK kiri tasoihin, mutta ohi se ei päässyt missään vaiheessa. Piffen ratkaisi ottelun ennen jakson puoltaväliä, kun se repäisi 16-16-tilanteessa 12 minuutissa taululle lukemiksi 24-17 eikä HIK enää siitä noussut mukaan voittotaisteluun.

PIF:n päävalmentaja Boris Dvorsekin mielestä ottelun ratkaisu oli joukkueen tempossa.

– Vauhtimme ratkaisi lopulta ottelun, kun pääsimme irti vastustajan hitaasta temposta. Nopeat vastaiskumme ratkaisivat ottelun, Dvorsek.

HIK-luotsi Petter Forsströmille tappiosta jäi hampaankoloon.

– Saimme muutaman ulosajon joista en ollut aivan varma olivatko ne kakkosen arvoisia. Sen jälkeen emme enää pystyneet nousemaan, pääsimme 16-16 -tilanteeseen, mutta sen jälkeen emme enää nousseet siitä.

PIF:n ykköstykki ottelussa oli yhdeksän maalia heittänyt Vlatko Tasevski, joka oli erityisesti irtiottovaiheessa tehokkaana.

– Halusimme todella voittaa tänään ja se näkyi. Kun joukkue tarvitsi maaleja kaikkein kipeimmin, onnistuin vaikka välillä oli heikompiakin jaksoja.

Piffenin edellinen voitto pääsarjatasolta oli vuodelta 1997, sillä viime kaudella joukkue hävisi kaikki ottelunsa.

PIF-HC HIK 31-24 (14-12)

Maalintekijät
PIF: Vlatko Tasevski 9, Fredrik Lunden 7, Andrej Miladinovski 6, Daniel Söderlund 4, Robin Mattsson 2, David Kuzmanovski 1, Antti Kettunen 1, Samuel Alexandersson 1
HC HIK: Mathias Sandblom 5, Janne Korpimäki 5, Tomi Puputti 4, Oliver Nordlund 4, Fredrik Karlsson 2, John Winberg 1, Romeo Nyberg 1, Jonathan Manner 1, Robert Bäckman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Vlatko Tasevski PIF 3
Fredrik Lunden PIF 2
Janne Korpimäki HC HIK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: David Kuzmanovski 1 x 2 min, Markus Mattila 1 x 2 min, Samuel Alexandersson 1 x 2 min
HC HIK: Fredrik Karlsson 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Janne Korpimäki 1 x 2 min, Mathias Sandblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 417

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk