HIFK otti voiton SIF:stä

HIFK nappasi tärkeän voiton, kun se kukisti kotikentällään SIF:n 30-22 (16-13). Samalla HIFK nousi SIF:n ohitse sarjataulukossa.

HIFK aloitti ottelun vahvemmin ja johti ottelua alusta loppuun. Vaikka HIFK:n johtoasema piti, niin se ei pystynyt repäisemään isoa kaulaa vielä ensimmäisellä puoliajalla, vaan SIF pysyi koko ajan muutaman maalin tuntumassa.

Toiselle puoliajalle HIFK tuli täynnä tulta ja tappuraa ja ratkaisi ottelun heti toisen puoliajan alkuun. HIFK repäisi 7-1-jakson kärkeen ja kasvatti eronsa kymmeneen maaliin. Ott Varik piti maaleillaan SIF:n pelissä mukana ja parhaimmillaan SIF pääsi jo neljän maalin päähän, mutta kiri ei riittänyt loppuun saakka.

HIFK:n paidassa nähtiin kaksi uutta pelaajaa, kun Oscar Udd ja Christoffer Eneberg debytoivat vakuuttavasti.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli erityisen tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin.

– Erittäin tärkeä voitto meille varsinkin, kun ennen peliä jaoimme sarjataulukossa saman sijan. Uusien pelaajien Udd ja Eneberg myötä meidän pelissämme on paljon uusia mahdollisuuksia. Puolustuspelimme oli kauden parasta.

SIF-luotsi Kaj Hagman harmitteli toisen puoliajan esitystä.

– Aloitimme pelin hyvin, mutta en täysin ymmärrä mikä painoi pelaajia toisella puoliajalla pelin ratketessa selvästi HIFK:n hyväksi. Tuntuu henkimaailman hommalta miksi tänään ei saatu parasta esille.

Ottelun parhaana palkittu Roman Protcenko oli iloinen joukkueen esityksestä.

– Puolustimme tänään hyvin kun uudet pelaajamme Udd ja Eneberg vahvistivat keskuspuolustustamme. Hyökkäsimme myös suurimman osan peliä kurinalaisesti, joten hyvä peli meiltä.

HIFK-SIF 30-23 (16-13)

Maalintekijät
HIFK: Roman Protcenko 8, Oscar Udd 5, Nikola Zujic 4, Vili Mattila 4, Niclas Ahlgren 4, Christoffer Eneberg 3, Tom Lindström 1, Kristian Jansson 1
SIF: Ott Varik 6, Gustav Svanbäck 5, Albin Järvinen 4, Sten Maasalu 3, Elias Nyman 2, Carl Weurlander 1, Vincent Voutilainen 1, Atte Marjamäki 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roman Protcenko HIFK 3
Oscar Udd HIFK 2
Ott Varik SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Christoffer Eneberg 1 x 2 min, Nikola Zujic 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min, Sergey Shevchenko 1 x 2 min
SIF: Atte Marjamäki 1 x 2 min, Sten Maasalu 1 x 2 min, Vincent Voutilainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 119

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk