HIFK:n kiri ei riittänyt – Dickenille Stadin herruus

Dicken näytti jo matkaavaan selvään voittoon Stadin derbyssä, mutta HIFK aloitti vahvan loppukirin. Aika loppui kuitenkin kesken ja Dicken nappasi pääkaupungin herruuden 34-30 (20-11)-voitolla.

Dickenin vahva viimeaikainen meno sai jatkoa Stadin derbyssä, kun se jatkoi samalla HIFK:n vaikeuksia. Tappio oli HIFK:lle jo kuudes peräkkäinen.

Dicken iski alkutahtia jo heti ensimmäisen neljän minuutin kohdalla irrotessaan kolmen maalin karkumatkalle. Sen jälkeen HIFK pääsi paremmin peliin ja nousi maalin päähän. Sen jälkeen Dicken oli kuitenkin vahva tehden kuusi seuraavaa maalia ja ero oli kasvanut jo seitsemään. Tauolle lähdettiin Dickenin yhdeksän maalin johdossa.

Dicken näytti pystyvän pitämään pelin hyvin kontrollissaan myös toisella puoliajalla ja eron ollessa 11 maalia ei HIFK:lle näyttänyt olevan paluuta peliin mukaan. HIFK aloitti kuitenkin vahvan loppukirin nousten aina neljän maalin päähän, mutta hiekka valui tiimalasissa umpeen ja Dicken pääsi juhlimaan voittoa.

HIFK:n valmentaja Kenneth Bäcklund myönsi, että voittomahdollisuudet karisivat käsistä heikkoon alkuun.

– Hävittiin ottelu heti pelin alussa, kun Dicken pääsi karkaamaan saman tien. Teimme paljon helppoja teknisiä virheitä ja puolustus- sekä maalivahtipeli ontui pahasti. Toisella puoliajalla maalivahtipelimme parani selkeästi ”Toton” torjuntojen myötä ja antoi meille paremman mahdollisuuden taistella pelissä.

Dickenin leirissä ottelu nähtiin varsin samojen lasien läpi.

– Ensimmäisellä puoliajalla onnistuimme pelillisesti hyvin, joka näkyi tulostaululla mukavasti. Toinen puoliaika oli meiltä selkeästi heikompi kokonaisuus, mutta riitti kuitenkin voittoon asti, päävalmentaja Björn Monnberg kiteytti.

– Meiltä hyvä startti peliin joka ratkaisi pelin. Toisella puoliajalla keskittyminen rakoili ja puolustuksemme ei ollut enää niin hyvää. Saimme kuitenkin ansaitun voiton, komppasi ottelun parhaana palkittu Max Granlund.

HIFK-Dicken 30-34 (11-20)

Maalintekijät
HIFK: Roman Protcenko 7, Nikola Zujic 6, Niclas Ahlgren 6, Kristian Jansson 4, Joonas Vartia 3, Sergey Shevchenko 2, Mika Siven 1, Jasper Heino 1
Dicken: Filip Söderlund 8, Max Granlund 8, Benny Broman 5, Tadas Stankevicius 4, Anton Rémy 4, Joacim Broman 3, Oskar Monnberg 1, Johan Gripenberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Max Granlund Dicken 3
Filip Söderlund Dicken 2
Kristian Jansson HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Antti Koskela 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Joonas Vartia 2 x 2 min, Mika Siven 1 x 2 min, Sergey Shevchenko 1 x 2 min
Dicken: Benny Broman 1 x 2 min, Tadas Stankevicius 2 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Miro Korja

Yleisöä: 123

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk