HIFK kaatoi ÅIFK:n vakuuttavasti

HIFK otti toisen voittonsa alemmassa jatkosarjassa ja entistä vahvemman kiinnityksen puolivälieräpaikkaan kaatamalla tiistaina kotonaan ÅIFK:n selkein lukemin.

Ottelun käsikirjoitus tuli nopeasti selväksi, kun HIFK repäisi ottelun alkuun viidessä minuutissa 4-0-johdon. ÄIFK pääsi sen jälkeen peliin mukaan ja roikkui hyvin tuntumassa, mutta tauon alla HIFK nykäisi johtonsa reilussa kymmenessä minuutissa kolmesta maalista kymmeneen osumaan.

Tauon jälkeen edettiin ensin tasatahtia, mutta pian HIFK karkasi lopullisesti. Ero venyi nopeasti 14 maaliin ja ottelu ratkennut käytännössä. Loppu edettiin jälleen tasatahtia HIFK:n vain varmistellessa selvää voittoaan.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishinillä oli aihetta hymyyn taiston tauottua.

– Valmistautumisemme peliin onnistui tänään hyvin. Vastustajalta puuttui muutama avainpelaaja, mutta keskityimme hyvin ja pelasimme suunnitelman mukaisesti. Olen tyytyväinen tähän esitykseen, Grinishin summasi.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi totesi myös poissaolot, muttei lähtenyt niillä selittelemään tulosta.

– Meillä oli tänään sairastuvalla pelaajia, jonka takia olimme hiukan kapealla miehityksellä liikkeellä. HIFK kuitenkin pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa eli siinä ei ole mitään selittämistä, Qerimi myönsi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei HIFK:n Christoffer Eneberg.

– Aloitimme heti ensi vihellyksestä hyvin ja hyödynsimme tilanteet alusta lähtien. Ottelu ratkesi aika aikaisin ja sen jälkeenkin pidimme pelin hyvin paketissa koko peliajan, Eneberg totesi.

HIFK – ÅIFK 35-22 (19-9)

Maalintekijät
HIFK: Nikola Zujic 7, Roman Protcenko 6, Olli Tamminen 4, Christoffer Eneberg 4, Vili Mattila 3, Tom Lindström 3, Niclas Ahlgren 3, Oscar Udd 2, Kristian Jansson 2, Johannes Bargum 1
ÅIFK: Christoffer Sjöblom 5, Oscar Berglund 5, Alexander Nysten 4, Niklas Manderoos 3, Isak Lehvonen 3, Arttu Tamminen 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Christoffer Eneberg HIFK 3
Roman Protcenko HIFK 2
Oscar Berglund ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Kristian Jansson suora punainen kortti, Olli Tamminen 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min
ÅIFK: Arttu Tamminen 1 x 2 min, Christoffer Sjöblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Pasi Ojapalo – Harri Nieminen

Yleisöä: 62

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk