HIFK haki pisteet Dickeniltä tiukassa taistossa

Dicken ja HIFK järjestivät sunnuntaina Pirkkolassa todellisen trillerin, joka päättyi lopulta HIFK:n niukkaan voittoon.

Vierailija HIFK avasi räväkästi ja meni pikavauhtia kolmen maalin johtoon. Dicken heräsi kuitenkin ja nousi maalin päähän, mutta johtoasemastaan HIFK ei luopunut, vaan alkoi päinvastoin repiä uudestaan eroa. Vierasjohto oli parhaimmillaan jo kuusi maalia, mutta Dicken puolitti HIFK:n etumatkan taukoon mennessä.

Toisen jakson HIFK aloitti jälleen terävästi, mutta Dicken alkoi kuroa sen jälkeen eroa kiinni maali maalilta. 17. minuutilla oltiin ensi kertaa tasatilanteessa ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Dicken siirtyi ensi kertaa johtoon sitten ottelun alun. HIFK löysi kuitenkin vielä uuden vaihteen ja käänsi ottelun edukseen yhden maalin erolla.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg oli pettynyt omiensa otteisiin.

– Ei oltu tänään jostain syystä täysillä mukana, ja annettiin IFK:n hallita peliä, Monnberg kuvaili.

HIFK-piiskuri Rostislav Grinishin oli puolestaan huomattavasti aurinkoisemmalla tuulella.

– Meillä oli suunnitelma otteluun ja alkuun toteutettiin sitä hyvin, kunnes Dicken pääsi takaisin mukaan otteluun kun väsyimme. Jaksettiin kuitenkin puristaa loppuun ja olen onnellinen voitosta.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut HIFK:n Kristian Jansson näki otteluin kulun pitkälti samoin kuin valmentajansa.

– Aloitettiin peli hyvin, kunnes ote hieman herpaantui ja Dicken pääsi takaisin peliin. Tuntui että alussa otettiin kaikki Dickenin hyökkäykset pois, ja sitten päästettiin toisella jaksolla kaikki sisään, onneksi se riitti tähän, Jansson pohti.

– Tärkeät kaksi pistettä, tästä on hyvä jatkaa.

Dicken – HIFK 32-33 (15-18)

Maalintekijät
Dicken: Söderlund Filip 11, Broman Joacim 5, Stankevicius Tadas 4, Montonen Gusten 4, Granlund Robin 4, Noodla Valdar 2, Gripenberg Johan 2
HIFK: Zujic Nikola 9, Protcenko Roman 7, Ahlgren Niclas 6, Jansson Kristian 5, Shevchenko Sergey 2, Mattila Vili 2, Bargum Johannes 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Jansson Kristian HIFK 3
Söderlund Filip Dicken 2
Ahlgren Niclas HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: –
HIFK: Jansson Kristian 2 x 2 min, Mattila Vili 1 x 2 min, Shevchenko Sergey 1 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Yleisöä: 102

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk