Cocks sinetöi finaalipaikkansa

Cocks kaatoi Grankulla IFK:n keskiviikkona SM-liigan neljännessä välierässä ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Cocks otti tapahtumat haltuunsa heti alkuminuuteilla, mutta GrIFK ei päästänyt vieraitaan karkuun, vaan pysytteli sitkeästi tuntumassa. Yli neljän maalin Cocksin johto ei missään vaiheessa venähtänyt ja tauolle mentiin kolmen maalin vierasjohdossa.

Tauon jälkeen Cocks vei yhdeksän minuutin jakson maalein 7-2 ja alkoi sen myötä hivuttautua lopulliselle karkumatkalle. Grani ei enää seitsemää maali lähemmäs päässyt ja loppuminuuteilla riihimäkeläiset vielä kaunistelivat voittonumeroitaan varmistaen paikkansa finaaleissa.

Cocksin päävalmentajan Gintaras Savukynasin mukaan kokonaisuus sujui pitkälti suunnitellusti, vaikka vastustaja tiukasti kampoihin pistikin.

– Tänään pelaajat tulivat lopettamaan tämän välieräsarjan. He näyttivät hyvin keskittyneiltä alusta lähtien. Valitettavasti ensimmäinen puoliaika oli tasainen meidän epäonnistumisten myötä ja Grani onnistui pitämään pelin tasaisena.

– Toisella puoliajalla pelaajat tekivät hyvää työtä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Tämä johti lopputulokseen mikä minun mielestä tänä päivänä erottaa nämä joukkueet, Savukynas pohti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Cocks-maalivahti Vitalii Shitsko oli myös tyytyväinen.

– Puolustus toimi tänään hyvin. Oli kiva olla maalissa.

Granin päävalmentaja Mikko Koskue ei laittanut päätä pensaaseen, eikä ollut syytäkään, sillä Grani puristi kaikkineen Cocksin ennakoitua tiukemmalle.

– Vaikka hävitty peli harmittaa aina, päällimmäisenä mielessä silti on ylpeys joukkueesta ja siitä miten hieno sarja pelattiin kokonaisuudessa. Täytyy muistaa että olimme aika siipirikkoisia ja von Numersin loukkaantuminen vain pahensi tilannetta. Tänään väsymys näkyi joukkueesta, mikä sekin hyvin ymmärrettävää. 4 peliä 8 päivään on liikaa käsipallossa, siksi isoissa käsismaissa ei näin tiuhaan koskaan pelatakaan.

– Iso kiitos kannattajille hienosta tuesta! Lisäksi onnittelut ja nöyrä tunnustus Riihimäen suuntaan. Vaikka sarja oli kovaa vääntöä, tekeminen pysyi silti rehtinä ja urheilullisena, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Respect, Koskue tiivisti.

4. välierä
GrIFK – Cocks 21-32 (12-15)
Cocks finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Maalintekijät
GrIFK: Richard Sundberg 6, Sami Silfver 4, Miro Koljonen 3, Fredrik Forss 3, Benjamin Olsson 2, Jasper Hellberg 2, Peik Sjöblom 1
Cocks: Viktar Zaitsau 6, Aliaksandr Bachko 5, Andre Udd 4, Teemu Tamminen 4, Bojan Zupanjac 3, Vitalie Nenita 3, Yury Lukyanchuk 2, Roni Syrjälä 1, Vitalii Shitsko 1, Aliaksandr Patsykailik 1, Viktor Kovalenko 1, Davor Basaric 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Vitalii Shitsko Cocks 3
Viktar Zaitsau Cocks 2
Richard Sundberg GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Miro Koljonen 1 x 2 min, Richard Sundberg 2 x 2 min
Cocks: Aliaksandr Tsitou 1 x 2 min, Andre Udd 1 x 2 min, Teemu Tamminen 1 x 2 min

Erotuomarit: Christopher Metsämäki – Miro Korja

Yleisöä: 412

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk