Dicken kaatoi BK-46:n ja eteni finaaleihin

Dickenin ja BK-46:n välinen välieräsarja sai ratkaisunsa keskiviikkona Pirkkolassa, kun Dicken otti ratkaisevan kolmannen voittonsa karjaalaisista.

Ottelun avausjakso eteni kaikkineen hyvin tasaisena. Johtoasema vaihteli puolelta toiselle, mutta kumpikaan ei pystynyt minkäänlaiseen irtiottoon. Maaleja nähtiin runsaasti ja tauolle mentiin tapahtumiin nähden oikeutetusti tasalukemissa.

Tauon jälkeen BK nykäisi nopeasti kolmen maalin johdon, mutta toisella kymmenminuuttisella Dicken tuli vahvasti ja käänsi tilanteen päälaelleen. Vauhtiin päästyään kotijoukkue ei enää jarrutellut ja BK:lta ei löytynyt enää uutta vaihdetta vastata, vaan Dicken paineli lopulta voittoon selkein numeroin ja samalla finaaleihin Cocksia vastaan.

Dicken-luotsi Björn Monnberg kiitteli joukkojensa keskittymistä läpi koko 60-minuuttisen.

– Hyvällä uskolla jaksettiin tehdä duunia ja sitä kautta finaaliin, Monnberg tiivisti tyytyväisenä.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei ottelun ratkaisuvaiheissa muutaman todella tärkeän torjunnan esittänyt Dickenin maalivahti Mikael Mäkelä.

– Olen todella ylpeä meidän joukkueesta taistelusta jota näytettiin, vaikka välillä oli vaikeata. Jaksettiin uskoa omaan tekemiseen ja toisella puoliajalla sain pari koppia millä saatiin ero, Mäkelä kertasi.

BK-46:n päävalmentaja Mikael Källman nosti erityisesti Mäkelän merkityksen esille ja antoi estoitta tunnustusta vastustajan maajoukkuemaalivahdille.

– Pitää onnitella Mäkelää ja Dickeniä, mutta 99-prosenttisesti Mäkelän ansiosta Dicken eteni finaaleihin. Mäkelä on ollut aivan mahtava näissä otteluissa ja tänään hän oli myös ratkaisevassa osassa toisella puoliajalla, Källman analysoi.

4. välierä
Dicken – BK-46 35-27 (15-15)
Dicken finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Maalintekijät
Dicken: Robin Granlund 7, Tadas Stankevicius 6, Benny Broman 6, Filip Söderlund 4, Anton Rémy 4, Valdar Noodla 4, Oskar Monnberg 2, Joacim Broman 2
BK-46: Andreas Rönnberg 8, Oscar Kihlstedt 6, Benjamin Helander 6, Alex Lignell 2, Topias Laine 2, Maksym Biegal 2, Kenneth Dahlberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Mikael Mäkelä Dicken 3
Tadas Stankevicius Dicken 2
Andreas Rönnberg BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Tadas Stankevicius 1 x 2 min, Teemu Hertola 1 x 2 min
BK-46: Linus Sjöman 1 x 2 min, Oscar Kihlstedt 1 x 2 min, Victor Westerlund 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 498

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk