Atlas Vantaan puolustus piti Dickenin kurissa

Atlas Vantaa piti taistelun ylemmän jatkosarjan kolmannesta tilasta voittamalla kotonaan Dickenin 22-15 (10-5).

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin vähämaalinen ja sujui kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa. Atlas Vantaa onnistui jättämään Dickenin ainoastaan viiteen maaliin ja iski itse kymmenen.

Toiselle puoliajalle Dicken tuli uudella sykkeellä ja vei ensimmäisen kahdeksan minuuttia 5-0 tasoittaen ottelun ja tuplaten samalla maalimääränsä. Sen jälkeen Atlas Vantaan puolustus taas terästäytyi ja piti lauttasaarelaiset maaleitta yli kymmenen minuutin ajan. Toisessa päässä Sebastian Säkkisen ja Geza Vasvarin johdolla Atlas Vantaa repäisi jo kuuden maalin kaulan eikä Dicken siitä enää toipunut. Voitolla Atlas Vantaa nousi pisteen päähän Dickenistä.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa puolustusilmeeseen.

– Viimeiset viisi minuuttia Karjaalla keskiviikkona toimivat puolustuksessa hyvin. Pystyttiin ottamaan se mukaan ja onnistuttiin toisen jakson alkua lukuun ottamatta jolloin Davidson torjui meidän heittomme.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg harmitteli omiensa pehmeyttä hyökkäyspelissä.

– Ei voi voittaa, jos tekee 15 maalia. Meiltä puuttui terävyys heittotilanteissa. Perjantain ottelu Cocksia vastaan painoi vielä.

Ottelun parhaana palkittu Tuomas Laitinen kehui niin ikään vantaalaisten puolustusta.

– Kun tultiin hallille huomasin heti, että joukkueella on henki päällä. Nyt oli pitkälti sama henki kuin Karjaalla, puolustus toimi, mutta hyökkäys vain välillä. Mutta kun puolustus toimii ja maalivahtikin onnistuu, niin pelaaminen helpottuu huomattavasti. Toisen jakson alussa Davidson pysätytti meidät, mutta pystyimme skarppaamaan uudelleen.

Atlas Vantaa-Dicken 22-15 (10-5)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 7, Géza Vasvári 4, Gheorghe Safronii 3, Erkka Näntö 3, Heikki Laitinen 2, Lauri Narinen 1, Frederik Kopranen 1, Jasse Kettunen 1

Dicken: Benny Broman 6, Tadas Stankevicius 2, Valdar Noodla 2, Robin Granlund 2, Oskar Monnberg 1, Johan Gripenberg 1, Joacim Broman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tuomas Laitinen Atlas Vantaa 3
Géza Vasvári Atlas Vantaa 2
Gheorghe Safronii Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Heikki Laitinen 2 x 2 min, Sebastian Säkkinen 2 x 2 min
Dicken: Johan Gripenberg 1 x 2 min, Robin Granlund 1 x 2 min, Valdar Noodla 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 195

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk