ÅIFK yllätti GrIFK:n

ÅIFK avasi alemman jatkosarjan hienosti, kun se voitti jatkosarjaan kärkijoukkueena lähteneen GrIFK:n kotikentällään 28-26 (14-12).

ÅIFK oli hävinnyt kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista selvin numeroin, mutta kolmas kerta toden sanoi turkulaisille, vaikka alku näytti kotijoukkueen kannalta huonolta. Grani siirtyi johtoon 3-0 kunnes ÅIFK pääsi peliin mukaan. ÅIFK:lla oli vahva puoliajan loppu ja Andreas Nyström hivuttautui maaleillaan koko ajan lähemmäs 1300 SM-liigamaalin rajaa.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen. ÅIFK pystyi pitämään ensimmäisellä puoliajalla hankkimansa kahden maalin johdon ja käväisi parhaimmillaan neljän maalin johtoasemassa. GrIFK ei kuitenkaan luovuttanut tärkeitä pisteitä taistelutta, vaan oli koko ajan kannassa kiinni. Voitto näytti lipsahtavan jo ÅIFK:n käsistä, kun se menetti neljän maalin johtonsa, kun Grani takoi 4,5 minuuttiin viisi maalia ja nousi johtoon. Nyströmin 1300 SM-liigamaali tuli tärkeään paikkaan, kun toi ÅIFK:n tasoihin ja lopulta nosti joukkueen johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua. ÅIFK:n loppukiri oli vahva, sillä turkulaiset tekivät ottelun kolme viimeistä maalia.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi iloitsi, että joukkue pystyi puristamaan lopulta voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen.

– Oli tiukka peli, mutta lopussa kuitenkin voitto meille. Meillä oli kuusi kertaa mahdollisuus ottaa peli, mutta pallot eivät mennyt sisään. Heillä oli paljon pelaajia poissa, kuten meilläkin. Iso voitto meille henkisesti ja tuli vihdoin hyvästä pelistä taisteluvoitto.

GrIFK-luotsi Mikko Koskue harmitteli joukkueen poissaoloja.

– Tänään puuttui kentällinen runkopelaajia ja se näkyi ikävä kyllä molemmissa päissä kenttää. Lisäksi teimme liikaa helppoja virheitä, varsinkin hyökkäyksessä. Toki täytyy antaa tunnustusta vastustajalle, Åbo pelasi hyvän ottelun.

Nyström oli innoissaan voitosta.

– Tiesimme, että GrIFK ei ole pelannut hyvin viime aikoina. Heillä on useampi pelaaja poissa, joten menemme mukaan alusta ja teemme hyvän pelin. Oli tärkeä joukkuevoitto. Tästä jatkamme ottamalla pisteitä muilta, kiusataksemme.

ÅIFK-GrIFK 28-26 (14-12)

Maalintekijät
ÅIFK: Andreas Nyström 8, Christoffer Sjöblom 5, Alexander Nysten 5, Oscar Berglund 4, Niklas Manderoos 3, Isak Lehvonen 3

GrIFK: Sami Silfver 6, Fredrik Forss 5, Wilhelm Hammarberg 4, Peik Sjöblom 3, Patrik Lång 2, Jasper Hellberg 2, Erik Åkermarck 1, Benjamin Olsson 1, Alexander Lång 1, Paavo Brummer 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Andreas Nyström ÅIFK 3
Fredrik Forss GrIFK 2
Mirsad Tursonovic ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Isak Lehvonen 1 x 2 min, Niklas Manderoos 1 x 2 min
GrIFK: Alexander Lång 2 x 2 min, Fredrik Forss 1 x 2 min, Jasper Hellberg 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 51

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk