Dicken ja BK-46 avaavat ylemmän jatkosarjan

SM-liigan ylempi jatkosarja alkaa heti melkoisella makupalalla, kun runkosarjan kakkonen ja kolmonen Dicken ja BK-46 kohtaavat Pirkkolassa.

Kauaa eivät lauttasaarelaiset ehdi juhlia keskiviikon tasuria ylivoimaista Cocksia vastaan, sillä lauantaina tiukimmin sarjan kakkospaikasta kamppaileva BK-46 tulee Pirkkolaan vierailemaan. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti, Ennen Liigakautta Dicken nuiji Mikael Källmanin suojatit maan rakoon Cupin toisen kierroksen ottelussa lukemin 37-22. Seuraava keskinäinen oli niin ikään Pirkkolassa lokakuun puolessa välissä, ja silloinkin lauttasaarelaiset olivat parempia tiukassa ottelussa, 34-30. Tammikuun lopussa oli sitten BK:n vuoro voittaa kotonaan, maalin erolla viimeisten sekuntien osumalla lukemin 33-32.

Odotettavissa on erittäin tiukka ottelu, josta ei vauhtia tule puuttumaan, molemmat joukkueet tykkäävät nopeista vastahyökkäyksistä, ja näin ollen maalivahtipelikin nousee erittäin tärkeään asemaan, nopeita hyökkäyksiä kun on helpompi aloittaa torjutun heiton jälkeen. Molemmilla joukkueilla on melko laaja pelaajisto, eikä taso laske vaihtojenkaan johdosta.

Molemmat joukkueet osoittivat keskitalven vahvuutensa edellisellä, runkosarjan viimeisellä kierroksella, kun Dicken venyi tasapeliin ylivoimaista Cocksia vastaan, vieläpä vieraskentällä. BK puolestaan koulutti GrIFK:ta Kauniaisten luolassa 23-36 lukemin, joten kuntopuntaritkin ovat joukkueiden kesken tasoissa.

BK:n päävalmentaja Mikael Källman odottaa jo vesi kielellä jatkosarjan avausta.

– Todella iso ottelu heti alkuun. Tähtäämme sijoittumiseen kahden parhaan joukkoon ja suoraan välieräpaikkaan. Ei puolivälierätkään mikään katastrofi ole, mutta suoraan välieriin pääsy antaa joukkueella aikaa harjoitella kovaa ja tähdätä kuntohuippu ratkaisuvaiheeseen. Siksi lauantain Dicken-ottelu on huipputärkeä, Källman sanoi Västra Nylandille.

– Se tulee nyt hyvin nopeasti ja saa nähdä kumpi joukkue on palautunut paremmin. Dicken sai varmasti tehdä lujasti töitä Riihimäellä, kun me pääsimme vähän helpommalla, Källman viittasi keskiviikon otteluihin.

Dickenin kokenut Benny Broman metsästää jatkosarjassa peräti 1800 SM-liigamaalin rajaa, joka on enää kymmenen osuman päässä.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk